Evenimentul Zilei > Actualitate > Programul Cornul și laptele, înlocuit cu o masă caldă? Propunerea a trecut de Senat și urmează să meargă la Cameră
Programul Cornul și laptele, înlocuit cu o masă caldă? Propunerea a trecut de Senat și urmează să meargă la Cameră

Programul Cornul și laptele, înlocuit cu o masă caldă? Propunerea a trecut de Senat și urmează să meargă la Cameră

O propunere a Guvernului de înlocuire a programului de alimentație promovat până acum în școli urmează să intre în dezbatere la Camera Deputaților. Costurile suplimentare ar urma să fie suportate de autoritățile locale.

Propunerea legislativă a trecut tacit de Senat, votul decisiv urmând să aibă loc la Camera Deputaților. Actul ormativ prevede ca diferența dintre valoarea de 1.04 lei/copil şi cea stabilită de consiliul local să fie suportată de autoritățile locale.

Iniţiatorii arată că propunerea legislativă porneşte de la deficienţa Programului ”Cornul și laptele”, care se bazează pe impunerea unui singur tip de aliment şi nu încurajează un mod de viaţă sănătos.

În plus, a generat o risipă de proporţii în cei peste zece ani de implementare și a devenit neatractiv pentru copiii din învățământul primar și gimnazial.

Senatorii iniţiatori mai consideră că, prin acordarea unei mese calde, se diversifică alimentaţia copiilor şi se previne, astfel, obezitatea în rândul acestora.