Evenimentul Zilei > Actualitate > Programul “CITY BREAK LA CONSTANTA”
Programul “CITY BREAK LA CONSTANTA”

Programul “CITY BREAK LA CONSTANTA”

Asociaţia Litoral -Delta Dunării lansează, începând de mâine, alături de ANAT, programul „City Break la Constanţa”. Turiştii care vor să viziteze Constanţa şi în extrasezon pot cumpăra pachete turistice care includ două nopţi, cu posibilitatea de prelungire cu încă o zi, programul oferind intrări gratuite la muzee şi un dejun la restaurante pescăreşti.

Tarifele propuse pentru programul “City Break la Constanţa” variază între 130 lei de persoană, la hoteluri de 2 stele, 180 lei la 3 stele şi 210 lei, la 4 stele. Cu mic dejun inclus. “Turiştii vor putea vizita principalele atracţii turistice din oraş şi vor putea savura preparate tradiţionale din peşte şi fructe de mare, pe baza unui voucher distribuit de agenţiile de turism înscrise în program”, explică preşedintele Asociaţiei Litoral, Corina Martin.

Restaurantele cu specific pescăresc sunt amplasate în portul turistic Tomis şi o cherhana de renume pe litoral, de pe plaja Agigea. Turiştii au acces gratuit la Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populara, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul Militar Naţional, Cetatea Histria şi Monumentul de la Adamclisi şi beneficiaza de tarife reduse cu 50% la Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii, Delfinariu, şi la Muzeul Marinei Române.

Programul “City Break la Constanţa” face parte din campania "Vacanţa în ţara mea", derulată de Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică, în parteneriat cu patronatul ANAT. Programul este disponibil prin intermediul agenţiilor de turism, membre ANAT. Lista hotelurilor şi agentiilor participante va fi disponibilă, începând de vineri, 9 octombrie, pe site-ul ANAT şi pe pagina de facebook a Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

Preşedintele Asociaţia Litoral -Delta Dunării, Corina Martin, crede că, în acest fel, Constanţa se va transforma într-o destinaţie turistică de 12 luni pe an. “Propunem în premieră românilor să descopere oraşele României în varianta de city break, şi nu doar oraşele europene”, spune ea. Preşedintele ANAT, Aurelian Marin, speră şi el, "cu puţin noroc",  în succesul acestui nou program, recomandând turiştilor să viziteze Constanţa şi în extrasezon, “pentru că este o zonă care are ce oferi”.