Evenimentul Zilei > International > „Programul Black Lives Matter este atât de marxist încât l-ar face să roșească și pe Lenin”
„Programul Black Lives Matter este atât de marxist încât l-ar face să roșească și pe Lenin”

„Programul Black Lives Matter este atât de marxist încât l-ar face să roșească și pe Lenin”

Liderul Brexit Party, Nigel Farage, afirmă că agenda Black Lives Matter nu are nici o legătură cu dreptatea rasială, ci urmărește distrugerea civilizației occidentale.

Vorbind în fața suporterilor săi, joi, într-o transmisie live pe Facebook, Farage a observat rapiditatea cu care Black Lives Matter a confiscat moartea afro-americanului George Floyd, folosind-o în interes propriu.

Mișcarea a fost importată cu iuțeală în Marea Britanie, sub steagul Black Lives Matter UK, iar echipele sportive, presa, politicienii, poliția și liderii religioși s-au grăbit să îngâne lozincile BLM, conform cărora Regatul Unit ar fi o țară fundamental rasistă.

„Dacă ar fi vorba despre egalitatea de șanse, dacă ar fi vorba despre o societate deschisă și corectă, dacă ar fi vorba ca toată lumea, indiferent cine, să fie tratată corect și identic, atunci nu aș avea o problemă”, a spus Farage.

„Însă trebuie să facem o distincție între ceea ce înseamnă aceste trei cuvinte (Viețile negre contează) și mișcarea Black Lives Matter”, care, a declarat Farage, este finanțată de către grupuri de interese bogate, „cu un program despre care cred că l-ar fi făcut să roșească și pe Lenin”.

„Este vorba de un marxism total. Este vorba despre distrugerea capitalismului. Este vorba despre debarasarea de Statul-națiune, așa cum îl cunoaștem. Evident, este vorba și despre desființarea poliției”, a mai afirmat politicianul.

Acesta a continuat prin a critica presa britanică pentru că nu a făcut nici cele mai elementare cercetări privind Black Lives Matter înainte de a-i îmbrățișa opiniile.

Vorbind despre mult-mediatizatul său conflict din cadrul emisiunii „Good Morning Britain” de la BBC, de acum câteva săptămâni, când i s-a tăiat microfonul și a fost dat afară din emisie, Farage a spus că a „explicat că Black Lives Matter înseamnă desființarea poliției, că nu are legătură cu echitatea rasială, că este vorba de anarhie, despre distrugerea tuturor simbolurilor acestei țări și ale tuturor țărilor occidentale, și am fost numit în față mincinos. Și, totuși, adevărul începe să iasă la suprafață.”

Black Lives Matter a vorbit deschis despre încetarea finanțării poliției, după luna mai 2020. Totuși, ca urmare a mai multor mesaje recente pe Twitter ale BLMUK, care sprijineau oprirea finanțării poliției și promovau o teorie a conspirației antisemită, unii dintre suporterii vocali al BLMUK au început să se distanțeze de mișcare.

Prima ligă de fotbal engleză – ai cărei jucători au îngenuncheat la numeroase meciuri și au purtat pe tricouri embleme cu BLM – a afirmat că, deși este împotriva oricărei forme de rasism, nu „sprijină nici o organizație politică sau mișcare, nici un grup care cheamă la violență sau tolerează activități ilegale”.

Liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer – care, alături de zeci de parlamentari ai formațiunii sale a îngenuncheat pentru BLM – a declarat că nu sprijină apelul mișcării de a „aboli” sau „opri finanțarea” poliției.

Totuși, Starmer s-a sucit din nou, recunoscând că a avut un regretabil derapaj al subconștientului, pentru că a îndrăznit să numească BLM un „moment” și nu un „moment definitoriu”.

În timp ce presa „mainstream” britanică a scris că Black Lives Matter a fost abia recent confiscată de „extrema stângă”, istoria mișcării arată că dintotdeauna aceasta a avut o linie marxistă dură.

Co-fondatoarea americană al Black Lives Matters, Patrisse Cullors, a cerut încă din 2016 ca departamentele de poliție să nu mai fie finanțate din cauza rasismului lor, amintește Breitbart.

Cullors, care se descrie pe sine „marxistă de formație”, a fost eleva teroristului american Eric Mann. Mann a fost asociat cu Bill Ayers, fostul șef al mișcării teroriste de stânga Weather Underground, responsabilă de zeci de bombe detonate pe teritoriul Statelor Unite în anii 1970, inclusiv la Capitoliu, la Pentagon, la o secție de poliție din New York și la biroul Procurorului General al Californiei.

„Toate acestea sunt despre distrugerea civilizației occidentale, așa cum o cunoaștem, nu deste egalitate rasială”, a spus Farage. „Sub nici o formă nu ar trebui să sprijinim mișcarea Black Lives Matter.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: