Evenimentul Zilei > Vremea > PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămânii
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămânii

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămânii

Vremea se va încălzi începând cu această săptîmână şi până pe 9 noiembrie, la nivelul întregii ţări, în special în data de 30 octombrie, când temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 16 grade, transmite Agerpres.

VREMEA ÎN BANAT

În prima jumătate a săptămânii, vremea va fi mai rece decâ tîn mod obişnuit în această perioadă din an cu valori medii ale temperaturilor maxime de 9-11 grade şi ale minimelor uşor peste pragul de îngheţ. După 30 octombrie, vremea se va încălzi uşor, iar maximele în timpul zilei vor ajunge la 14-15 grade, în medie. Semnificativ va fi saltul în privinţa regimului termic nocturn, minimele ajungând la valori peste cele climatologic specifice perioadei, cu minime, în medie, de 6 – 8 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

VREMEA ÎN CRIŞANA

În prima săptămân a intervalului de prognoză, valorile medii ale temperaturilor în timpul zilei vor fi obşnuite pentru această perioadă a anului: 11-12 grade. După data de 3 noiembrie, maximele vor fi uşro mai ridicate, ajungând la o medie de 13-15 grade. În timpul nopţii, în primele zile ale intervalului de prognoză, temperaturilor minime vor fi de 0-3 grade, iar la mijlocul celei de-a doua săptămâni vor ajunge până la 5-7 grade. Ploile îşi vor face apariţia în special după data de 5 noiembrie.

VREMA ÎN TRANSILVANIA

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme rece, noaptea temperaturile minime situându-se între -5 şi -2 grade. În timpul zilei, temperaturile maxime se vor situa în valorile medii obişnuite pentru această perioadă a anului: 9-12 grade în prima săptămână şi 11-13 grade în a doua săptămână, în timp ce temperaturile minime, în a doua săptămână, vor de de 0-3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

VREMEA ÎN MARAMUREŞ

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioadei din an, cu medii ale maximelor de 10 – 12 grade. Temperaturile în timpul nopţii vor fi mai scăzute decât cele obişnuite pentru această perioadă a anului, cu minime în medie de -2 până la 1 grad Celsius. În a doua săptămână a intervalului de prognoză regimul termic al minimelor va fi în creştere, cu medii de 4 – 6 grade, iar după data de 5 noiembrie, va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor.

VREMEA ÎN MOLDOVA

Vremea se va menţine mai mult rece până la sfârşitul primei săptămâni a intervalului de prognoză, cu valori minime de la -5 până la zero grade Celsius şi valori maxime între 5 şi 8 grade. Urmează încălzirea treptată a vremii, temperaturile situându-se chiar peste cele climatologic specifice pentru prima decadă de noiembrie, cu minime de 3 – 6 grade şi maxime de 12 – 14 grade. În prima săptămână de prognoză, vor fi posibile doar burniţe pe spaţii restrânse, iar în ultimele zile ale intervalului de referinţă va creşte probabilitatea de ploaie.

VREMEA ÎN DOBROGEA

în primele zile ale intervalului analizat vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal la această dată calendaristică (valori maxime de 6-7 grade şi minime între 1 şi 4 grade, în medie), IAR începând din 30 octombrie vremea se va încălzi uşor şi treptat. Valorile termice vor deveni apropiate de norma perioadei, iar la sfârşitul intervalului se pot situa chiar peste mediile climatologice specifice începutului de noiembrie. Astfel, temperaturile maxime vor creşte de la medii de 10 – 12 grade la 14 – 16 grade, iar minimele nocturne vor ajunge la un ecart între 5 şi 9 grade. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, local în primele două zile, iar la sfârşitul intervalului de prognoză probabilitatea de ploaie va fi destul de ridicată.

VREMEA ÎN MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an în primele zile ale intervalului, astfel încât valorile maxime vor fi de 5-8 grade, iar cele minime de la -1 la 3 grade, în medie. După data de 30 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor, astfel că, treptat, regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în cea de-a doua săptămână de 13 – 15 grade, în medie. Precipitaţii slabe, mixte, vor fi pe spaţii restrânse în primele zile. Ploi vor mai fi posibile şi spre sfârşitul intervalului.

VREMEA ÎN OLTENIA

vremea se anunţă mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile ale intervalului. Valorile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 7 grade, iar cele minime între -1 şi 3 grade, în medie. După data de 30 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor, iar treptat regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în cea de-a doua săptămână, în medie, de 13 – 14 grade. Vremea se va încălzi apoi de la o zi la alta, iar minimele nocturne vor ajunge la o medie regională de 4 – 6 grade. Precipitaţii neînsemnate cantitativ, mai ales ploi, vor fi în primele zile ale intervalului de prognoză, în timp ce probabilitatea de ploaie va creşte după data de 6 noiembrie.

VREMEA LA MUNTE

În timpul zilei va creşte treptat, de de la o medie de 4 – 6 grade, în prima săptămână, la 7 – 9 grade în cea de-a doua, când temperaturile vor deveni uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Mai semnificativă va fi creşterea temperaturilor minime, de la valori negative în prima săptămână, cu o medie de la -3 la -1 grad, la valori ce vor oscila între 1 şi 3 grade, în cea de-a doua. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 5 noiembrie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menţionează ANM.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: