Prognoza meteo, 20 septembrie. Zonele unde temperaturile scad brusc. La munte se anunță ninsori

Prognoza meteo, 20 septembrie. Zonele unde temperaturile scad brusc. La munte se anunță ninsori Sursa: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luni, 20 septembrie. Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, însă în teritoriile din sud și sud-estul României, temperaturile se vor menține ușor peste specificul lunii septembrie. La munte se vor semnala condiții de ninsoare.

Vremea, luni, 20 septembrie, va fi rece în teritoriile din vestul, centrul și nordul României. În partea de sud și sud-est, temperaturile se vor menține ușor peste specificul lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros, iar în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în jumătatea de sud a Crişanei, Transilvaniei şi Moldovei şi pe arii restrânse în restul teritoriului se vor manifesta averse.

În zonele din sud și sud-est se vor semnala și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp. La altitudini de peste 1.500 m în Carpaţii Orientali, vor fi, posibil, şi ninsori slabe. Rafalele de vânt se vor intensifica pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură și vor depăși 70 de km/h, potrivit prognozei meteo.

Presiunea atmosferică va crește dinspre nord-vest, însă în general, regimul baric va rămâne slab ciclonic. Temperaturile minime se vor situa între 3 și 17 grade Celsius. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 12 și 28 de grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vreme mai caldă decât specificul lunii septembrie în București

Vremea în municipiul București va fi mai caldă decât specificul lunii septembrie, luni, 20 septembrie. Cerul se va înnora treptat, iar în a doua parte a zilei se vor manifesta averse însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt vor fi, în general, moderate.

Temperatura minimă va fi de aproximativ 12-13 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime se vor situa în jurul a 25 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va crește foarte puţin, însă se va situa la o valoare mai mică decât cea normală.

La munte se vor putea semnala ninsori

În zona montană, înnorările se vor accentua treptat. Pe arii restrânse, se vor semnala ploi trecătoare însoțite de descărcări electrice, în special în masivele sudice. Cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp. Seara, la altitudini de peste 1.500 m, în Carpații Orientali se pot semnala ninsori slabe.

Rafalele de vânt se vor intensifica pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Viteza vântului va depăși 70 de km/h. Regimul termic diurn va fi comparabil cu cel din intervalul precedent.

Pe litoral, se anunță averse însoțite de descărcări electrice

La mare, vremea, luni, va fi relativ normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, temporar noros seara. În a doua parte a zilei se vor semnala averse însoțite - probabil - de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi însemnate. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, cu intensificări de peste 50 de km/h seara.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 17 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime se vor încadra între 19 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 18...20 de grade.