PROGNOZĂ

PROGNOZĂ

Meteorologii mai aşteaptă canicula.

Dacă prognoza pentru ieri anunţa căldură mare şi slabe şanse de ploaie, specialiştii Administraţiei Na ţionale de Meteorologie (ANM) au fost luaţi prin surprindere, cel puţin în ceea ce priveşte Capitala: ploaia a ţinut capul de afiş al zilei, acompaniată de tunete, fulgere şi maxime de până la 24 de grade C.

„Noi am estimat că vor fi condiţii de ploaie abia spre seară, doar izolat. Dar masa de aer cald pe care o aşteptam astăzi (ieri - n.r.) s-a retras spre sud-est”, a explicat eroarea meteorologul de serviciu de la ANM. De altfel, prognoza pe trei zile emisă ieri anunţă vreme in stabilă, înnorări şi ploi în averse abia pentru joi seară. Până atunci, meteorologii „ameninţă” cu temperaturi maxime de peste 34 de grade C în majoritatea regiunilor ţării şi cer variabil. Doar în zona de munte sunt prognozate ceva înnorări şi ploi.

Mâine, averse izolate vor cădea şi în vestul, centrul şi nordul ţării, dar regimul termic se menţine destul de călduros, cu maxime cuprinse între 27 şi 35 de grade C. Pentru joi, vremea se anunţă instabilă în majoritatea regiunilor. Totuşi, valorile termice vor avea maxime cuprinse între 24 şi 34 de grade C. Izolat, cantităţile de apă ar putea fi însemnate, în anumite regiuni fiind aşteptată şi grindina. Temperaturile minime se vor încadra între 12 şi 21 de grade C, menţinându-se ridicate pentru această perioadă.

Ne puteți urmări și pe Google News