Finanțatorul „roș-albaștrilor” a încercat să-și mobilizeze jucătorii și a vorbit despre intrarea clubului în insolvență, în cazul în care campioana Ligii I nu se califică în grupele UEFA Champions League.

„Într-un an, insolvență!”

„Dacă nu ne calificam, le-am și spus, la revedere, într-un an, insolvență! Păi, mai sunt idiot să dau bani la fotbal și să fac și pușcărie după aia? O dau cadou! Eu voiam să fiu faimos, dar miam dat seama că e deșertăciune și nu mai dau. Dacă câștig bani, stau, dacă nu, nu!”, a tunat Becali.

Amenințarea lui Gigi nu își găsește o bază reală în bilanțul contabil al clubului. În ultimii patru ani, „roș-albaștrii” au fost mereu pe profit și i-au adus lui Becali suma de 23,76 de milioane de euro! Așadar, teoria insolvenței a fost lansată la nervi, pentru a-i trezi pe fotbaliști.

Chiar și anul trecut, când a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, Steaua a înregistrat un profit de 5,9 milioane de euro. Dacă va ajunge în Champions League, în acest sezon, echipa ar avea garantate venituri de 15 milioane de euro.