Evenimentul Zilei > Justitie > PROFESORUL acuzat de CRIMA de acum 18 ani a fost trimis în JUDECATĂ. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Dan Păcurariu i-a ZDROBIT CRANIUL profesoarei de chineză
PROFESORUL acuzat de CRIMA de acum 18 ani a fost trimis în JUDECATĂ. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Dan Păcurariu i-a ZDROBIT CRANIUL profesoarei de chineză

PROFESORUL acuzat de CRIMA de acum 18 ani a fost trimis în JUDECATĂ. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Dan Păcurariu i-a ZDROBIT CRANIUL profesoarei de chineză

Dan Păcurariu, profesorul universitar acuzat că a ucis, în anul 1998, o tânără, cadru didactic la un liceu din Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru omor calificat. Victima, Mihaela Fulga, avea doar 30 de ani şi era profesară de limba chineză. În rechizitoriul procurorilor se arată că autorul i-a zdrobit craniul femeii de care era obsedat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Dan Păcurariu, profesor la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion, acuzat de omor calificat. Anchetatorii susţin că el este cel care a ucis-o pe Mihaela Fulga, în noaptea de 26/27 iunie 1998. Victima avea doar 30 de ani și terminase, cu doar doi ani în urmă, Facultatea de Filologie-Secția Limbi Străine a Universității Hyperion, acolo unde Dan Păcurariu preda Istoria Artei. Venise în București din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt. Se întreținea singură, fiind profesoară de chineză la Liceul Mihail Sadoveanu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în noaptea de 26/27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuinţa victimei, inculpatul Păcurariu Dan a agresat-o pe aceasta cu un corp dur, aplicându-i mai multe lovituri, cu o intensitate deosebită, cauzând astfel zdrobirea craniului, în urma leziunilor grave suferite victima decedând la scurt timp.”.

Anchetatorii mai arată că „agresiunea a fost comisă în contextul degradării relaţiei dintre inculpat şi victimă, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv (o urmărea pe victimă la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă etc.), victima şi inculpatul având o viziune diferită asupra relaţiei.”.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin profesorului acuzat de crimă, în vederea garantării reparării pagubei produse părţilor civile.

 

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti în vederea judecării cauzei.

 

Tânăra de 30 de ani a fost ucisă, în anul 1998, într-un apartament situat într-un bloc de pe strada Liviu Rebreanu, din București. De atunci, cazul a rămas cu autor necunoscut. Profesorul Păcurariu a fost reținut, pe 8 martie 2016, de Polițiștii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore însă un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis, iniţial, că poate fi judecat sub control judiciar. Când s-a văzut în libertate, Păcurariu a declarat:„Sunt total nevinovat”. Ulterior, însă, în baza probelor aduse de anchetatori, profesorul a fost arestat.

Aşa cum a arătat “Evenimentul zilei”, la scurt timp după reţinerea lui Dan Păcurariu, profesorul era suspect şi în urmă cu 18 ani. Acesta făcuse o pasiune nebună pentru victima sa, profesoara Mihaela Fulga. Cu toate acestea, probele au fost insuficiente, la acea vreme, pentru incriminarea cadrului universitar.

În urma percheziţiei domiciliare, efectuate în acest caz, criminaliștii de la Serviciul Omoruri au descoperit la profesor acasă o șuviță de păr a Mihaelei Fulga. Se pare că profesorul era obsedat de acest nume, deoarece şi o altă iubită de-a lui, pe care a cunoscut-o după crima din 1998, purta tot numele de Fulga. În plus, în frigiderul său avea lapte cu aceeaşi denumire

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: