Profesorii au aflat vestea cea mare. Șeful ANAF a lămurit problema meditațiilor

Profesorii au aflat vestea cea mare. Șeful ANAF a lămurit problema meditațiilor Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Profesorii pot răsufla ușurați, șeful ANAF anunță că nu intenționează să efectueze prea curând controale în ceea ce privește acordarea de meditații. Mai mult, oficialul susține că această practică este cunoscută de mulți ani. Totuși, el îndeamnă profesorii care oferă meditații să își întocmească un PFA, pentru a intra în legalitate.

Lucian Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), susține că nu se vor efectua prea curând controale la profesorii care dau meditații elevilor. Chiar dacă a făcut astfel de declarații, oficialul sfătuiește cadrele didactice să își întocmească un PFA pentru a intra în legalitate.

Șeful ANAF a anunțat în declarațiile sale mai multe proiecte-pilot pentru persoanele fizice care obțin venituri din alte activități. În ceea ce îi privește pe profesori, Lucian Heiuș a declarat că există un proiect de informare pe tema profesorilor care acordă meditații elevilor.

”Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcție, dar toți știm că este un fenomen care se practică de mulți ani cu aceste meditații și care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, niște venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să își înființeze un PFA”, a susținut Lucian Heiuș pentru Antena 3.

ANAF a pregătit proiecte pentru persoanele care obțin venituri din diferite activități

Șeful ANAF a vorbit despre mai multe proiecte-pilor pentru Brașov și Constanța, cu privire la persoanele care obțin venituri din alte activități.

"Avem un proiect-pilot pentru județele Brașov și Constanța, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să își declare care sunt obligațiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obțin venituri din acele saloane de înfrumusețare. Aici este pilot Bucureștiul și Ilfov. Să vedem care este efectul”, a declarat Heiuș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt subiect abordat de șeful ANAF a fost cu privire la coafezele care își desfășoară activitatea acasă. Inspectorii de la Fisc vor intra în case și vor efectua controale doar dacă permite proprietarul.

"Dacă locuința este efectiv personală, intrăm într-o altă sferă. Nu, decât dacă permite proprietarul”, a declarat Lucian Heiuș.