Evenimentul Zilei > EVZ Special > Produsul care este la mare căutare în Italia. Vânzările au explodat pe fondul Coronavirus
Produsul care este la mare căutare în Italia. Vânzările au explodat pe fondul Coronavirus

Produsul care este la mare căutare în Italia. Vânzările au explodat pe fondul Coronavirus

Obligați să petreacă mai mult timp acasă și să limiteze excursiile pentru cumpărături, italienii au început să gătească singuri în casă. Din acest motiv, un anumit produs se află la mare căutare în Italia iar vânzările au explodat în ultima perioadă.

Vânzările de făină au înregistrat o creștere de 80% în Italia de la începutul măsurilor de izolare, măsuri care au încurajat populația să gătească mai mult acasă, a anunțat marți principalul sindicat agricol al țării.

„Cu + 80% din achizițiile de făină, asistăm la un explozie a pâinii, al pastelor și al deserturilor făcute în casă din familiile italiene (…), forțați să rămână acasă din cauza restricțiilor de călătorie”, a explicat sindicatul Coldiretti într-un comunicat de presă, conform 7sur7.be.

Printre celelalte ingrediente care au înregistrat o creștere semnificativă în ultimele două săptămâni în coșurile de cumpărături italiene se numără zahărul (+ 28%) și laptele UHT (+ 20%).

Potrivit unui sondaj, italienii au început să pregătească în casă deserturi, pâine și paste. Acest fenomen afectează aproape una din trei familii (32%), potrivit sondajului Institutului Ixé pentru Coldiretti.

Această revenire la tradiție ar fi motivată, subliniază Coldiretti, prin nevoia de a limita ieșirile zilnice pentru a evita riscul de contagiere, în special în ceea ce privește cozile din fața brutăriilor, magazinelor alimentare și a supermarketurilor.