Vânzările de făină au înregistrat o creștere de 80% în Italia de la începutul măsurilor de izolare, măsuri care au încurajat populația să gătească mai mult acasă, a anunțat marți principalul sindicat agricol al țării.

“Cu + 80% din achizițiile de făină, asistăm la un explozie a pâinii, al pastelor și al deserturilor făcute în casă din familiile italiene (…), forțați să rămână acasă din cauza restricțiilor de călătorie”, a explicat sindicatul Coldiretti într-un comunicat de presă, conform 7sur7.be.

Printre celelalte ingrediente care au înregistrat o creștere semnificativă în ultimele două săptămâni în coșurile de cumpărături italiene se numără zahărul (+ 28%) și laptele UHT (+ 20%).

Potrivit unui sondaj, italienii au început să pregătească în casă deserturi, pâine și paste. Acest fenomen afectează aproape una din trei familii (32%), potrivit sondajului Institutului Ixé pentru Coldiretti.

Această revenire la tradiție ar fi motivată, subliniază Coldiretti, prin nevoia de a limita ieșirile zilnice pentru a evita riscul de contagiere, în special în ceea ce privește cozile din fața brutăriilor, magazinelor alimentare și a supermarketurilor.