Produsele agricole din Republica Moldova, promovate în Emirate

Produsele agricole din Republica Moldova, promovate în Emirate Fructe / Sursa foto: Pixabay

Republica Moldova își promovează produsele din fructe și legume pe piața din Emiratele Arabe Unite, potrivit unui anunț al Camerei de Comerț și Industrie.

Întâlnire între reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova și cei ai Dubai Chambers

Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, s-a întâlnit, la Dubai, cu conducerea Dubai Chambers. La reuniune au fost discutate teme de cooperare la nivel instituțional: forme de cooperare, servicii ale Camerei de Comerț și Industrie și asistență în stabilirea contactelor între întreprinderi; rolul Camerei de Comerț și Industrie în atragerea investițiilor și îmbunătățirea mediului de afaceri; strategii și oportunități de intrare pe piață, precum și promovarea bunurilor și serviciilor prin organizarea de târguri și expoziții, misiuni de afaceri, evenimente B2B și B2Matching.

Export de fructe și legume din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite

Cu ocazia discuțiilor, părțile au atras atenția asupra potențialului de export de fructe și legume, precum și de produse din acestea, din Republica Moldova pe piața Emiratelor Arabe Unite.

Efectul nebănuit al unui fruct bogat în vitamina C care te vindecă de insomnii

Sursa: Pixabay

Sergiu Haria a vizitat și Camera de Comerț și Industrie din Abu Dhabi. Acolo, scopul întâlnirii este de a identifica și discuta noi oportunități de dezvoltare a cooperării economice bilaterale, inclusiv în domeniul investițiilor și al noilor tehnologii.

Ne puteți urmări și pe Google News

O delegație din Emiratele Arabe Unite va veni în vizită la Chișinău

Au fost discutate teme precum intensificarea cooperării bilaterale, dezvoltarea proiectelor de investiții și optimizarea exporturilor moldovenești către Emiratele Arabe Unite.

Părțile au remarcat interesul sporit al Emiratelor Arabe Unite pentru stabilirea cooperării cu Republica Moldova.

În acest sens, s-a stabilit semnarea unui memorandum de înțelegere între părți și organizarea unei vizite în Republica Moldova a unei delegații de oameni de afaceri din Emiratele Arabe Unite pentru consolidarea cooperării bilaterale comerciale, economice și investiționale.

Reamintim că Republica Moldova este un mare producător de fructe și legume, iar în urma războiului din Ucraina principala sa piață de desfacere, cea din Rusia, i-a fost închisă pentru diverse produse.