Alertă alimentară în România. Substanță periculoasă într-un produs dr. Oetker

Alertă alimentară în România. Substanță periculoasă într-un produs dr. Oetker Sursa foto: Dreamstime.com

Un produs consumat frecvent de români a fost scos de pe rafturile magazinului, după ce s-a descoperit că afectează grav sănătatea. Este vorba despre produsul „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in”, de la dr. Oetker. Acesta conține conține reziduuri de patulină, o substanță produsă de mucegai care poate provoca greață, vărsături și indigestie și chiar afecțiuni respiratorii, în cazul persoanelor cu diverse alergii.

Produs alimentar de la dr. Oetker, retras de urgență din magazine. Conține toxine și mucegai

produse dr Oetker

Sursă foto: captură video

Compania producătoare, dr. Oetker,  face apel la clienți să ia în serios retragerea și să nu consume produsul afectat. Produsul a fost vândut în Germania, Austria și Finlanda din ianuarie. Retragerea afectează în mod specific produsele de 200 g cu următoarele informații:

Produs: Smoothie bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in Producător: Dr. Oetker Data de expirare: Până pe 23 aprilie 2024

Consumatorii sunt îndemnați să nu consume alimentul sub nicio formă. Acesta poate fi returnat la magazinul de unde au fost achiziționat. Prețul de achiziție va fi rambursat chiar și fără prezentarea bonului. Consumatorii pot contacta serviciul pentru clienți cu orice întrebări, la joerg.schillinger@oetker.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce este patulina și cum acționează asupra organismului uman

Spitalele din România, depășite de valul de infecții respiratorii. Ce spune Rafila

. Sursa foto: Dreamstime.com

Patulina este un metabolit secundar produs de o serie de specii de fungi, în general Penicillium, Aspergillus și Byssochlamys, dintre care Penicillium expansum este probabil specia cea mai răspândită.

Patulina a fost descoperită drept contaminant în multe fructe, legume, cereale și alte alimente mucegăite, cu toate acestea sursa majoră de contaminare constituind-o merele și produsele din mere. Spălarea fructului sau înlăturarea țesutului mucegăit imediat înaintea presării nu va înlătura patulina prezenta în fruct, întrucât aceasta difuzează si în țesutul aparent sănătos.

Administrată în doze mai mari, toxina mucegaiului poate provoca greață, inflamarea mucoasei stomacului, afectarea ficatului. În cazul persoanelor alergice, cu afecțiuni pulmonare, respiratorii, pot să apară complicații, spun medicii.