Jurnalista Sorina Matei și site-ul Lumea Justitiei au scos la iveală faptul că procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumenta dosarul Tel Drum, a participat la o întâlnire la care au participat și politicieni.

Lăncrănjan este cea care l-a pus pe Liviu Dragnea sub acuzare pentru abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene și constituirea unui grup infracțional organizat.

La solicitarea portalului Romaniacurata.ro, Inspecția Judiciară a confirmat că s-a autosesizat în cazul procuroarei DNA:

“Vă confirmăm faptul că pe rolul Inspecţiei Judiciare există o lucrare vizând activitatea sau conduita doamnei Lăncrănjan Alexandra – procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie –Structura Centrală”, a comunicat Inspecţia.

Sorina Matei a prezentat mai multe fotografii de la receptia evenimentului „Meet the Global Thinkers”, care a avut loc la data de 16 iunie 2017, la care a participat şi procuroarea DNA Lăncrănjan. Magistratul apare în fotografii alături de deputatul PSD Florin Petre Manole. 

Imaginile apar pe pagina de Facebook a organizatorului evenimentului, Club Romania. La eveniment au participat şi fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Radu Ragea (pe vremea liberalului Cătălin Predoiu), fostul secretar de stat de la Finanţe şi ex-candidat la Senat din partea ARD, avocatul Gabriel Biriş, consilierul prezidenţial Constantin Dudu Ionescu, dar şi omul de afaceri, Gruia Stoica, condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare într-un dosar al DNA pentru trucarea unei licitaţii publice.