Procurorul PREFERAT al lui Kovesi, implicat într-un dosar care a fost mutat la DNA București

Procurorul PREFERAT al lui Kovesi, implicat într-un dosar care a fost mutat la DNA București

Informații importante despre procurorul apreciat și lăudat de Codruța Koveși, au ieșit la suprafață.

Trei dosare instrumentate de DNA Craiova au fost preluate de structura de la București. Într-ununul dintre ele apar numele lui Jean Uncheşelu, procurorul vedetă al DNA, și cel al lui Cosmin Croitoru, fostul șef DNA Craiova.

”Craiova Culturală", "Lacul Tanchiștilor" şi "Emilio italianul", sunt denumirile celor trei dosare. În ultimul, printre clienții afaceristului Emilio de află atât Jean Uncheselu cât şi Cosmin Croitoru.

Pe data de 30 martie 2017, Cosmin Croitoriu a fost schimbat din funcția de șef al DNA Craiova. Numele său nu apare doar în afacerea lui Emilio, ci şi în cele ale a lui Bercea Mondial. Legat de Jean Uncheşelu, vă reamintim că Mihai Gâdea a dezvăluit în urmă cu câteva zile, la Sinteza zilei, un document secret cu antetul Ministerului Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, Penitenciarul Craiova, în care se vorbește despre o ilegalitate comisă de procurorul Jean Nicolae Uncheșelu, în timp ce activa în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul dosar: „Craiova Culturală" În perioada 2013-2015, circa 1.000.000 de euro din bugetul local a fost direcționat către Asociația „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021", ONG-ul care a gestionat participarea orașului în competiție, informează Antena3.

 Suspiciunea e ca banii au fost cheltuiți netransparent și discreționar, cu încălcarea Legii achizițiilor publice, a finanțelor publice locale, precum și a legilor de funcționare și finanțare a ONG-urilor din fonduri publice. În urma unui control făcut de  Curtea de Conturi, DNA Craiova a dispus începerea urmăririi penale in rem (față de faptă) pentru abuz în serviciu, iar cercetările rămăseseră în această fază.

Al doilea dosar: "Lacul Tanchiștilor" In 2013, municipalitatea a aprobat prin hotărâre de consiliu (HCL nr. 700/2013) un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în zona Lacul Tanchiștilor, situata la marginea orasului. Pornind de la sistematizarea a 6 ha de teren pentru viitorul spital municipal, primăria a introdus în final în PUZ 130 ha. Aproximativ 30 ha de spații verzi au devenit peste noapte construibile, deși Legea nr. 265/2006 interzicea schimbarea destinației „indiferent de regimul juridic al acestora". Plângerea penală a fost făcută de către o familie care a reclamat că avizele pentru PUZ nu sunt în regulă.DNA Craiova a deschis dosarul în 2014, iar până în martie 2017, cercetarea a rămas la stadiul de urmărire penală in rem.

Al treilea dosar: "Emilio italianul" În Centrul Vechi al Craiovei (str. Romain Rolland nr. 1), pe un teren care aparține unui om de afaceri craiovean, italianul Vincenzo Ioele (Emilio) a construit un bloc P+4. Italianul primise de la proprietar doar drept de superficie (folosință) pe teren și urma să-l primească în proprietate în schimbul unor apartamente din blocul respectiv. Încălcând înțelegerea, Emilio a vândut toate apartamentele din bloc, inclusiv cele promise proprietarului. Dreptul de superficie a fost dezmembrat în cote-indivize și vândut la pachet cu apartamentele. Toată povestea, în care sunt implicați notari și funcționari de la Oficiul de Cadastru, s-a transformat într-un dosar la DNA. Printre clienții lui Emilio de numără și Jean Uncheselu. Procurorul DNA a cumpărat de la italian un apartament în centrul orașului cu 57 000 de euro.