"În această dimineaţă, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş efectuează 32 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş, Suceava şi Harghita, la persoane bănuite de infracţiuni prevăzute de Codul fiscal, contrabandă cu ţigări şi alcool", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis miercuri Agerpres.

Persoanele vizate sunt bănuite că în cursul acestui an ar fi achiziţionat, comercializat şi distribuit, pe raza judeţului Mureş, însemnate cantităţi de alcool neaccizat şi ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina şi Republica Moldova. 

"De asemenea, în cursul nopţii, două persoane din municipiul Târgu Mureş au fost surprinse, în flagrant delict, pe raza municipiului Topliţa, în timp ce transportau 80.000 de ţigarete, provenite din contrabandă", se arată în comunicat. 

La acţiune participă 70 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, ai Serviciului de Investigaţii Criminale IPJ Mureş, ai Poliţiei Municipiului Târgu Mureş, precum şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş. 

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă.