Procurorii dosarului organizației Trump aduc dovezi. Statul a fost fraudat

Procurorii dosarului organizației Trump aduc dovezi. Statul a fost fraudatSursa: arhiva EVZ

Companiile mari oferă avantaje angajaților, având acces la un apartament oferit de companie sau la un cont de cheltuieli pentru mese de lux. Chiar și angajații care nu dețin funcții importante au acces la rambursarea școlarizării copiilor sau la o sală de sport.

Beneficii exagerate oferite directorului financiar

În cazul organizației Trump, procurorii au dovedit că CFO-ul Allen Weisselberg, a avut parte de apartamente, mașini, bani pentru vacanțe, școlarizare pentru nepoții săi, depășind cu mult nivelul de compensare a unui angajat valoros.

Potrivit rechizitoriului, Weisselberg a înșelat autoritățile fiscale luând o parte importantă din compensația sa anuală în beneficii. Ei spun că pentru o perioadă de 15 ani, aceste avantaje valorau aproape 1,8 milioane de dolari. Weisselberg a fost acuzat că a fraudat guvernul cu peste 900.000 de dolari, impozitele nefiind plătite. "Domnul Weisselberg intenționează să pledeze nevinovat și va lupta împotriva acuzațiilor în instanță ", au declarat avocații lui Weisselberg, Mary Mulligan și Bryan Skarlatos.

Cazul Weisselberg nu este neobișnuit. Unii au comparat rechizitoriul cu un alt caz de acum 30 de ani, Leona Helmsley, care a încercat prin imperiul său imobiliar să plătească pentru o renovare a locuinței, de 3 milioane de dolari, în anii 1980.

Actul de acuzare susține că nu a fost vorba doar de o raportare greșită a banilor lui Weisselberg, ci că organizația Trump a fost complice în această acțiune. Compania a ținut evidențe interne care urmăreau despăgubirile angajaților, iar în aceste evidențe, chiria lui Weisselberg, plățile de școlarizare pentru nepoții săi, mașinile sale și alte lucruri erau incluse în pachetul de despăgubire. Compania a redus cecurile de salarizare ale lui Weisselberg pentru a exista un echilibru. Potrivit procurorilor, această compensație a fost înregistrată diferit, niciuna dintre acestea nefiind raportată autorităților fiscale.

Procurorii trebuie să dovedească acuzațiile

Rechizitoriul spune că Barry, fiul lui Weisselberg, care a gestionat un patinoar în Central Park, nu a plătit chirie în timpul în care locuia într-un apartament deținut de Trump, în 2018. În perioada 2005-2012, acesta a locuit într-un alt apartament al lui Trump, unde a fost taxat cu doar 1.000 de dolari/lună, mult sub prețurile standard din Manhattan.

Însuși Allen Weisselberg, care a trăit ani de zile într-o casă modestă din Long Island, a continuat să-și ceară rezidența, în ciuda faptului că acesta își petrecerea majoritatea timpului într-un apartamnet din Manhattan, care era plătit de companie. Procedând astfel, Weisselberg a ascuns că era rezident în New York și a evitat să plătească impozitul pe venit al orașului.

Deși unele infracțiuni fiscale pot fi soluționate civil sau administrativ, astfel de acuzații, care implică sume foarte mari, fac procurorii să îndemne înspre urmărire penală. Dar asta nu înseamnă că acuzațiile vor fi ușor de stabilit în instanță.  „Aceasta va fi povara pe care procurorii vor trebui să o demonstreze și anume că a existat un plan și că nu a fost doar o serie de greșeli sau de neînțelegeri”, a spus Melissa Jampol, fost asistent al procurorului din Manhattan.

Ne puteți urmări și pe Google News