„Cereţi inculparea funcţionarilor Inspecţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care îşi permit să ascundă faptele procurorului DNA Ploieşti Mircea Negulescu, dovedit că face dosare în favoarea prietenilor lui, dar acoperit de CSM. Negulescu are misiunea să faca dosarele “Ponta-Blair”, “Sebastian Ghiţă” şi “Vasile Blaga”. De ce tace Kovesi?“, scrie lumeajustitiei.ro

Tot potrivit jurnaliştilor de la lumeajustitiei, Mircea Negulescu este un individ care trebuie dat urgent afară din Magistratură, pentru că el instrumentează dosare în favoarea prietenilor lui de familie, cu care merge la chefuri, la nunţi, şi se vizitează regulat. Când e chemat la CSM să dea explicaţii în faţa sesizărilor publice făcute împotriva lui, pretinde că nu e adevărat nimic şi ce spune e luat de bun fără să fie verificat cum se cuvine.

Deşi senatorul Daniel Savu şi Lumeajustitiei.ro au sesizat recent CSM în legătură cu faptul ca procurorul Mircea Negulescu face dosare în favoarea prietenilor lui de pahar şi de familie în cazul fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, Inspecţia Judiciară a simulat verificarea acestui individ, după care CSM a dat un comunicat de presă fals în care a minţit că procurorul Mircea Negulescu “nu a instrumentat” dosare împotriva fostului primar al Ploieştiului Iulian Badescu.

Tot potrivit jurnaliştilor de la lumeajustitiei, mai grav este faptul că şefa DNA Laura Kovesi, deşi este la curent din sesizările publice despre necinstea procurorului Mircea Negulescu (care nu se abţine când e vorba să facă dosare în favoarea prietenilor lui de chefuri şi dansuri), nu intervine cum ar trebui, ci îl menţine pe individ în dosarele Ghiţă şi Ponta. „Oare e întâmplător? Să nu uităm că Laura Kovesi a ajuns şefă la DNA întrucât Ghiţă şi Ponta – cu care se întâlnea în vie şi în alte locaţii – au luat această decizie politică împreună, Kovesi fiind propusă ulterior la numire. Ne întrebăm dacă nu cumva procurorul Negulescu este acoperit în pofida tuturor evidenţelor, tocmai pentru că are misiunea să-i “rezolve” pe deputaţii Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, cândva prieten“, scriu jurnaliştii.