FABULOS! Un PROCUROR ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru ABATERILE GRAVE. Avem UN NOU CAZ PORTOCALĂ?

FABULOS! Un PROCUROR ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru ABATERILE GRAVE. Avem UN NOU CAZ PORTOCALĂ?

Mare mai e şi grădina Justiţiei din România şi din păcate prin ea îşi mai găsesc locul şi personaje care sunt călăuzite doar de celebra maximă „nici linia dreaptă nu are nevoie de îndreptare, nici justiţia de justificare”. Acesta este cazul prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, Camelia Peterfy, care a intrat în atenţia Inspecţiei Judiciare.

Conform adevarul.ro, „Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, Camelia Peterfy, în sarcina căreia s-au reţinut grave abateri. Acţiunea disciplinară se află pe rolul secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii”.

În sarcina magistratului au fost reţinute „trei abateri grave de la Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, conform publicaţiei citate.

„Magistratul este acuzat că antedata documente şi înregistra soluţii la dosare, fără ca anchetele să fie finalizate. Redăm integral precizările Inspecţiei Judiciare: Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h), inspectorii judiciari au reţinut în sarcina procurorului cercetat următoarele: - nesoluţionarea unui număr de 40 de dosare penale, toate reţinute spre soluţionare, pe care le-a raportat ca fiind soluţionate; - nesoluţionarea unui număr de 28 de dosare penale perioade cuprinse între 9 luni şi 1 an şi 5 luni, dosare pe care ulterior le-a redistribuit; - soluţionarea cu depăşirea termenelor legale a unui număr de 52 dosare, după 4 luni de la repartizare şi a unui număr de 146 de dosare, după 3 luni de la repartizare, toate cu soluţii de clasare a cauzei; - soluţionarea cu depăşirea termenului legal, inclusiv prin antedatare, a unui număr total de 118  plângeri împotriva actelor, măsurilor şi soluţiilor procurorului în 2015 şi 26 în primul semestru al anului 2016; - soluţionarea cu depăşirea termenului legal, inclusiv prin antedatare, a unui număr total 3 de cereri de recuzare, din care una în anul 2015 şi 2 în primul semestru al anului 2016. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. g, inspectorii judiciari au reţinut că procurorul nu a respectat prevederile Ordinului nr. 5 din 10.01.2007 al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a solicitat grefierului să introducă în ECRIS un număr de 40 de dosare penale ca fiind soluţionate, deşi în realitate nu erau finalizate şi nu erau scăzute în Registrul de evidenţă a activităţii de urmărire penală şi supravegherea cercetărilor. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. m), inspectorii judiciari au reţinut faptul că procurorul, contrar dispoziţiilor regulamentare, a completat în mod defectuos condica de evidenţă a dosarelor şi lucrărilor procurorilor, respectiv într-o manieră din care nu rezultă data şi soluţia dispusă în cauză, precum şi data predării la grefă şi semnătura de primire. Acţiunea disciplinară se află pe rolul Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, având termen pe 25 octombrie. Cine este Camelia Peterfy Fost avocat de profesie, Camelia Peterfy ocupă funcţia de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi din iulie 2016, anterior fiind procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. A concurat pentru postul de conducere de la parchetul din Huşi, fiind originară din zonă. Inspecţia Judiciară a declanşat ancheta împotriva Cameliei Peterfy în urma unor plângeri care vizau activitatea ei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, cercetarea disciplinară extinzându-se ulterior şi pentru activitatea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi”, a fost răspuns comunicat ziarului Adevărul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnaliştii publicaţiei mai sus amintite au solicitat un punct de vedere şi prim-procurorului Camelia Peterfy, dar până în prezent acesta nu a fost comunicat.