Evenimentul ZileiInternationalProcesul împotriva lui Netanyahu: „Și-a folosit puterea pentru ambițiile personale”

Procesul împotriva lui Netanyahu: „Și-a folosit puterea pentru ambițiile personale”

Procesul împotriva lui Netanyahu: „Și-a folosit puterea pentru ambițiile personale”
IL FATTO QUOTIDIANO. "Un caz grav de corupție", în care "primul suspect este premierul Israelului, care și-a folosit marea sa putere într-un mod interzis". Cu aceste cuvinte, procurorul Liat Ben Ari s-a adresat Tribunalului din Ierusalim, în fața căruia se află premierul Benjamin Netanyahu.

Acuzațiile – pe care le-a respins întotdeauna – se referă la corupție, fraudă și abuz de putere în trei anchete judiciare separate. Netanyahu, potrivit procurorului, „a folosit puterea funcției sale pentru ambițiile sale personale”, a abuzat de puterea sa „ca legislator și ca autoritate de reglementare”. Acuzații care, a explicat Liat Ben Ari, se bazează „pe o gamă largă de dovezi directe și justificate”.

Audierea a început chiar în momentul în care președintele Reuven Rivlin va iniția consultări cu partidele pentru formarea guvernului. Likud va fi prima formațiune politică care va fi audiată pentru a încerca să formeze un nou executiv, după alegerile neconcludente de luna trecută. Votul din 23 martie a fost în mare măsură un referendum asupra lui Netanyahu, dar nu a produs un verdict clar. Likud, partidul lui Netanyahu, a câștigat 30 din cele 120 de locuri din Knesset, în timp ce coaliția din care face parte nu a reușit să aibă cele 61 de locuri necesare pentru a obține majoritatea.

Două pichete de manifestanți au fost organizate în fața Tribunalului din Ierusalim. Unul este format din membri ai mișcării „Crime Minister”, care solicită revocarea imediată a lui Netanyahu din funcția de prim-ministru în virtutea acuzațiilor grave care i se aduc. Printre manifestanți – câteva zeci – iese în evidență unul care poartă o uniformă de deținut și o mască cu asemănarea premierului.

La mică distanță, separat de un cordon de agenți, se află un pichet cu o poziţie contrară, organizat de doi deputați din Likud, Galit Distel-Etebaryan și Shlomo Kar’i. Pe o scenă au ridicat un panou pe care scrie, cu o referire la alegerile politice de la sfârșitul lunii martie: „Poporul a ales: Netanyahu”. În timp ce, într-un alt mesaj adresat direct premierului, protestatarii asigurat: „Nu vei defila niciodată singur”. (Rador)

https://www.ilfattoquotidiano.it/2021/04/05/israele-riprende-il-processo-a-netanyahu-il-procuratore-grave-corruzione-di-regime-ha-usato-il-potere-per-ambizioni-personali/6155657/


Accesează: