PROCES pentru Donald Trump: a instigat la VIOLENŢĂ!

PROCES pentru Donald Trump: a instigat la VIOLENŢĂ!

Donald Trump a pierdut un proces în care a fost acuzat că ar fi instigat la violenţă protestatarii din timpul unei campanii din Martie 2016.

Într-o lucrare de 22 de pagini, judecătorul David Hale a afirmat că trei persoane care protestau împotriva lui Trump au strâns destule dovezi ca să înainteze cu cazul lor. Procesul lor este legat de faptul că au fost loviţi şi îmbrânciţi de susţinătorii lui Trump.

Cei trei protestatari, Henry Brousseau, Kashiya Nwanguma and Molly Shah au intentat un proces numindu-l pe Trump “liderul unui grup de albi”.

Trump a încercat să dizolve cazul înainte să ajungă în faţa instanţei bazându-se pe diferite motive. Avocaţii acestuia au invocat faptul că protestatarii au acţionat pe cont propriu fără a fi dirijaţi în vreun fel de către Donald Trump.

Judecătorul Hale a respins şi motivul ulterior dat de avocaţi, cum că protestatarii şi-ar fi asumat riscul de a se răni venind la protest. Acesta a declarat că “doctrina prin care poate exista un presupus risc într-o acţiune a fost eradicată în Kentucky acum zeci de ani”.

Unul din suporteri lui Trump care a fost chemat în proces, Matthew Heimbach, este liderul unui grup de naţionalişti albi, intitulat “Tradiţional Youth Network”. Acesta a acţionat în instanţă drept propriul avocat, dar a revocat orice declaraţie făcută cu privire a implicarea lui Trump în grupul său.

Judecătorul Hale a decis că afirmaţiile pot rămâne în proces, spunând că “aceste paragrafe ne arată contextul în care s-au produs presupusele atacuri asupra lui Nwanguma şi amicilor săi, prin faptul că ilustrează antipatia lui Heimbach pentru persoanele care nu sunt albe sau care i se opun lui Trump”.

Daniel Canon, avocatul drepturilor civile care îi reprezintă pe protestatari a spus într-un mail către POLITICO, că Hale a luat decizia corectă.

“Un politician pur şi simplu nu poate spune unei mulţimi să-i atace pe protestatarii care sunt liniştiţi, fără a suporta consecinţele”,  a spus Canon. Acesta a mai adăugat că “acest lucru nu a fost niciodată acceptat în democraţia noastră, iar decizia judecătoriei transmite foarte clar mesajul că nu ar trebui tolerat nici acum”.