Problemele de sănătate cu care te confrunți dacă te trezești între 1:00 și 4:00. Explicația medicilor

sursa: arhivă EVZ

Medicii au dezvăluit care sunt problemele de sănătate cu care te poți confrunta dacă te trezești între orele 1:00 și 4:00. Nu trebuie să neglijezi aceste semne.

Medicii atrag atenția în privința problemelor legate de programul de somn. Dacă te trezești noaptea, în mod regulat, între orele 1:00 și 4:00, există șanse să suferi de anumite afecțiuni. Mai exact, poate însemna că un anumit organ duce o luptă grea pentru a-și putea îndeplini funcțiile și deja nu mai poate s-o facă în mod corect.

Organul care poate fi responsabil pentru trezirea repetată în mijlocul nopții este ficatul. Astfel, prezența de celule grase la nivelul ficatului ar putea fi una dintre cauze, afectând indivizii în diferite moduri. Situația devine gravă atunci când celulele pline de grăsime împiedică organul să funcționeze în mod corespunzător, prin acumularea de reziduuri toxice în organism. Cu cât este mai mare deteriorarea, cu atât mai mici sunt șansele ca organul să se refacă, ceea ce poate duce la un transplant de ficat.

Cum poți afla dacă ai probleme cu ficatul

Medicul specialist Brian Lun, din Kansas, a declarat că oamenii trebuie să își noteze atunci când se trezesc noaptea. „În mod normal, cea mai comună cauză a trezitului între orele 1:00 și 4:00 noaptea este o problemă a ficatului. Poate fi faptul că ai o inflamație la ficat sau ficat „gras”, cunoscută ca boala ficatului non-alcoolic gras.”, a spus medicul.

Photo 117876630 © Kowniewping | Dreamstime.com

Tulburările de somn apar în cazul a 60 până la 80% dintre pacienții cu boli hepatice cronice. Cele mai frecvente tulburări sunt insomnia, eficiență redusă a somnului, somnolență pe timp de zi și sindromul picioarelor neliniștite, informează express.co.uk.

Mai mult, medicii au declarat că adulții trebuie să doarmă între 6 și 8 ore pe noapte. „Nu vă gândiți la cei care dorm în timpul zilei ca fiind leneși. Între 13:00 și 15:00 și 17:00 și 19:00 sunt momentele în care mulți dintre noi simțim oboseala. În aceste intervale ar trebui să dormim. Funcționează pentru oricine – sportivi de elită, fotbaliști, adolescenți, copii.”

„Nu contează dacă nu intri într-o stare de somn. Ceea ce este important este să folosești această perioadă pentru a te deconecta de la lumea ta pentru un timp. Somnul nu este doar despre somn fizic, este despre a oferi minții oportunitatea de a se recupera – pe parcursul unui proces de 24 de ore. Găsiți câteva minute, fie că este în călătoria spre casă cu trenul sau autobuzul, înainte de a pleca de la serviciu sau chiar la birou.”