Probleme uriaşe pentru Vladimir Putin! Boala cruntă care îl afectează grav. I-a influenţat decizia de a începe războiul

Sursa: Kremlin

Mai multe documente apărute în spațiul public prezintă o serie de speculații cu privire la diverse afecțiuni medicale de care ar suferi Vladimir Putin. Acestea, spun autorii teoriilor, îi influențează deciziile cele mai importante. Așa cum ar fi și cea de invadare a Ucrainei.

Ordinul de declanșare a acestui război din Ucraina ar fi fost dat de Vladimir Putin din motive care țin de starea sa de sănătate. Mai multe speculații legate de acest subiect au apărut în ultima perioadă în spațiul public. Astfel, s-a vorbit că Putin suferă de o boală neurologică sau chiar de cancer în fază terminală.

O altă teorie arată că oficialul de la Kremlin ar suferi și de sindromul Hubris. Termenul „hubris” sau „hybris” provine de la un concept din Grecia Antică, care înseamnă „exces” și descrie o pierdere a controlului în exercitarea puterii. Acest lucru ar avea consecințe nefaste asupra deciziilor pe care le adoptă persoana în cauză, după cum relatează Gândul.ro.

Potrivit unui cercetător, Ian H. Robertson, „puterea ar creşte inteligenţa de zece ori datorită aprovizionării cu dopamină, dar prea multă va avea consecinţe dăunătoare. Puterea absolută a aurului inundă creierul cu dopamină. De asemenea, creează dependenţă”.

„Acest exces de narcisism împiedică persoana afectată să-şi dea seama că are un comportament exagerat. Ameninţarea acestui sindrom este că persoana care este afectată nu suportă criticile sau chiar opiniile diferite”, susține expertul Jacques Touchon. Acesta spune că mari oameni de afaceri, politicieni importanți, conducători militari sau dictatori suferă de acest sindrom.

Raportul despre sindromul Asperger

Un raport al Pentagonului, din 2008, prezintă informații conform cărora Vladimit Putin suferă de sindromul Asperger. Studiul a fost realizat de Office of Net Assessment, un think tank secret al Pentagonului. Sindromul Asperger este definit drept o „afecțiune autistică ce îi afecteaza toate deciziile”.

Speculațiile se bazau pe înregistrări video ale acțiunilor publice ale lui Vladimir Putin din anii 2000. Autorii documentului arătau că dezvoltarea neurologică a lui Putin ar fi fost întreruptă semnificativ în copilărie.

„Forma sa primară de compensație a acestei tulburări este un control extrem și acest lucru reflectă în stilul de decizii si de a guverna”, se arată în raportul citat.

Autorii concluzionează că este puțin probabil ca între timp stilul de conducere a lui Vladimir Putin să se fi schimbat.

Cercetătorii precizează, însă, că nu-și pot demonstra teoria, deoarece nu au acces la informațiile medicale ale lui Putin, din Rusia. Ei au arătat că ar fi nevoie de o scanare a creierului acestuia pentru a fi siguri. Aceștia au precizat că au analizat tiparul mișcărilor liderului de la Kremlin pentru a obține indicii despre cum ia deciziile sau despre cum reacționează la evenimentele exterioare.