Bacterie foarte periculoasă, găsită pe ceapă. Peste 600 de persoane s-au îmbolnăvit deja

sursa: commons.wikimedia.org

În plină pandemie, autoritățile sanitare din Statele Unite ale Americii (SUA) sunt în alertă din cauza unui focar de Salmonella semnalat în 37 de state. Conform ultimelor informații, 600 de persoane s-au îmbolnăvit după ce au intrat în contact cu ceapa roșie, ceapa galbenă sau ceapa albă.

Jurnaliștii de la CNN au relatat că problemele au fost descoperite la ceapa importată din Mexic. În acest context, oficiali federali din domeniul sănătății au lansat următoarea alertă miercuri.

Atenție, mesajul Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor a fost valabil indiferent că persoanele infectate au cumpărat ceapă roșie, ceapă galbenă sau ceapă albă.

„Aruncați acasă orice ceapă neetichetată! Nu mâncați, nu vindeți și nu serviți ceapă roșie, albă sau galbenă importată din Mexic și distribuită în SUA de către ProSource Inc.” Mai departe, oficialii CDC au spus că 129 de persoane au avut nevoie de spitalizare. Din fericire, nu a fost raportat vreun deces.

„Datele epidemiologice și de urmărire arată că una dintre sursele de infecții în acest focar sunt cepele întregi roșii, albe și galbene importate din Chihuahua, Mexic, și distribuite în Statele Unite de ProSource Inc”, au transmis reprezentanții CDC.

Infectați după ce au mâncat ceapă

Ulterior, s-a descoperit că mai multe persoane care au contractat Salmonella au mâncat ceapă la același restaurant. Autoritățile sanitare cred că numărul de persoane bolnave de din cauza focarului de Salmonella este probabil mai mare decât cel raportat.

De asemenea, există temeri că s-a extins și în alte state, nu doar în cele raportate. În acest sens, CDC a subliniat: „Asta se datorează faptului că multe persoane se recuperează fără îngrijiri medicale și nu sunt testate pentru Salmonella.”

Prin urmare, oamenii nu trebuie doar să arunce ceapa roșie, ceapa galbenă sau ceapa albă, ci să spele și suprafețele pe care a fost depozitată ceapa, conform CNN.

sursa: commons.wikimedia.org

Salmoneloza - infecția cu bacteria Salmonella

„Simptomele infecției cu Salmonella - salmoneloza - sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale.

Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi).

Simptomele pot să apară după 6 - 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubație) și durează în general până la o săptămâna.

În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă, iar deshidratarea atât de accentuată încât bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide și electroliți intravenos.

(…) Pentru a evita infecția cu bacteria Salmonella:

- gătiți bine carnea în general, cea a păsărilor de curte în special (rată, găînă, curcan etc.)

- nu mâncați și nu beți alimente preparate cu ouă crude sau lapte nepasteurizat

- nu mâncați și nu beți alimente din surse nesigure

Practicile de manipulare a alimentelor

- spălați ouăle înainte de a le folosi, cu săpun

- spălați legumele și fructele înainte de a le consumă

- spălați toate zonele de lucru din bucătărie și ustensilele de bucătărie cu apă și săpun imediat după ce au fost folosite pentru gătit

- țineți seama de posibilitatea transmiterii bacteriei Salmonella prin contaminare încrucișată, de exemplu, atunci când sucurile din carnea crudă vin în contact cu alimente gata pregătite pentru consum, cum ar fi salate sau contaminarea cu mâinile nespălate după manipularea unor ouă nespălate și contaminate

sursa: pixnio.com

- spălați-va mâinile ori de câte ori treceți de la prepararea unui produs la altă preparare

- spălați-va mâinile cu apă și săpun după ce atingeți animale, carne crudă în general, fecale (de om, de animale)

- păstrați reptile (cum ar fi broaștele țestoase, șopârle, șerpi), departe de copii, persoane în vârstă sau persoane cu un sistem imunitar slăbit

- spălați-va întotdeauna pe mâini cu apă și săpun înainte de a atinge un copil (de exemplu, să-l hrăniți sau să-i schimbați scutecul)

- spălați-va mâinile după ce mergeți la baie

Nu există vaccin contra infecției cu bacteria Salmonella, de aceea este foarte important să respectați regulile de protecție de mai sus. Tratamentul salmonelozei - infecția cu bacteria Salmonella - este reprezentat de tratamentul efectelor, în principal prin rehidratare corespunzătoare și regim alimentar special.

De asemenea se pot folosi anti-diareice și, numai la recomandarea medicului specialist, antibiotice, se arată pe cdt-babes.ro.