Probleme cu forța de muncă într-o țară din UE. Se caută persoane care să aibă grijă de bătrâni, salariul minim e de 1.700 de euro

Probleme cu forța de muncă într-o țară din UE. Se caută persoane care să aibă grijă de bătrâni, salariul minim e de 1.700 de euro

În Austria există din ce în ce mai puține persoane calificate care să aibă grijă de bătrâni. Diverse organizații cer reglementarea condițiilor de muncă.

O țară membră a Uniunii Europene se confruntă cu o criză a persoanelor care îngrijesc persoane în vârstă. În Austria există o astfel de problemă și se cere mărirea veniturilor pe care le câștigă îngrijitorii, la minimum 1.700 de euro lunar. „Există prea puțini angajați în sectorul de îngrijire bătrâni”, spun reprezentanții organizației de ajutor Volkshilfe iar Peter Kostelka, șeful Asociației Pensionarilor SPO, cel care cere și mărirea salariilor, conform ziarulromanesc.at.

Probleme în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă din Austria

Există o mare problemă creată de deficitul de forță de muncă în domeniul asistenței medicale. Tocmai din această cauză, cei de la Volkshilfe cer creșterea veniturilor, pentru a atrage persoane dispuse să lucreze în această zonă. „De câțiva ani încoace, politicienii din Austria promit o schimbare în sectorul îngrijirii. Până în prezent nu au existat modificări”, au afirmat cei de la organizația respectivă.

Conform datelor unui sondaj, 9 din 10 îngrijitori cred că este dificil să ai grijă de bătrâni. Pentru că sunt prea puțini angajați în sectorul de îngrijire. Aproape toți îngrijitorii suferă fizic și mental de munca grea.

Organizațiile de asistență afirmă că vor fi necesari mult mai mulți angajați în sectorul de îngrijire până în 2030. În caz contrar, vor fi circa 100.000 de locuri fără îngrijitori, după cum mai menționează sursa citată.

Persoanele care au grijă de un membru al familiei ar trebui să fie calificate în domeniu

În aceste condiții, Klaus Schwertnereful cel care este șeful organizației de ajutor Caritas, cere ca salariile să fie mai mari pentru personalul de asistență medicală. În plus, ar trebui să existe planuri obligatorii de servicii pentru personalul medical.

Îngrijitorii ar trebui să aibă mai mult timp liber, iar formarea în asistență medicală trebuie să devină mai interesantă pentru persoanele tinere care sunt în căutarea unui loc de muncă. Persoanele care au grijă de un membru al familiei ar trebui să fie calificate în domeniu. Acest sistem există deja în Burgenland. Cu toate acestea, organizația de ajutorare este de părere că angajarea nu este adesea posibilă. Majoritatea persoanelor care au grijă de membrii familiei au peste 60 de ani. Organizația de ajutorare consideră că ar trebui să existe un acces mai rapid și mai bun la asistență de îngrijire.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News