Evenimentul Zilei > Horoscop > Mihai Tatulici președinte, Corneliu Calotă director general, la noua Radioteleviziune de Stat. Racii au o zi plăcută, Săgetătorii iau decizii | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Mihai Tatulici președinte, Corneliu Calotă director general, la noua Radioteleviziune de Stat. Racii au o zi plăcută, Săgetătorii iau decizii | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Mihai Tatulici președinte, Corneliu Calotă director general, la noua Radioteleviziune de Stat. Racii au o zi plăcută, Săgetătorii iau decizii | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 8 februarie s-au născut Jules Verne, Evangeline Adams, Immanuel Swedenborg, Jack Lemmon, James Dean, John Williams, Emanoil Petruţ, Dorina Drăghici, Carol Corbu, Eugenia Bosânceanu.

Pe 8 februarie, sunt, în calendarul creştin ortodox Sf. Mare Mc. Teodor Stratilat, Sf. Prooroc Zaharia şi Sf. surori Marta şi Maria.

Nimic în "Kalendar",  strămoşii noştri, geto-dacii se luptau cu iarna, pregătindu-se pentru primăvară, pentru muncile de sezon.

Iată, pe 8 februarie, s-au născut o mulțime de Vărsători celebri! Jules Verne, francezul care chiar avea imaginaţie, autorul fanteziilor ştiinţifice devenite ulterior realitate şi a călătoriilor extraordinare. Primul roman citit, pe la vârsta de cinci, ani a fost „Căpitan la 15 ani”. James Dean, rebelul fără cauză, idolul unei generaţii debusolate. John Williams, compozitorul celebru – multe filme îi datorează enorm, de la „The Vikings” la „Star Wars”. Emanoil Petruţ, vai, ce actor, care actor de astăzi nu ar vrea să fie măcar jumătate din el, vocea lui Mihai Viteazul! În seara asta, dacă găsesc DVD-ul, o să văd „Secretul cifrului” un film vechi, alb-negru, cu Emanoil Petruţ şi toţi actorii care contau în anul 1959 când a fost turnat filmul, lansat în 1960. O ecranizare a romanului lui Theodor Constantin, ”La miezul nopții va cădea o stea”. Aici o să fac o paranteză, dragi lupi, padawani şi hobbiţi şi o să vă mai menţionez încă odată, că eu nu iau datele de pe net. Enciclopedii, cronologii, monografii, cărţi serioase, de specialitate, nu zvonuri, sau păreri.  Pe net găsiţi multe erori, poate greşeli neintenţionate. De exemplu, pentru „Secretul cifrului” se menţionează actorii principali: Olga Tudorache şi Mihai Mereuţă. Ceea ce este absolut ridicol, dar nu este unica greşeală. Olga Tudorache are un rol episodic, iar Mereuţă, secundar. Actorul principal este Emanoil Petruţ, în rolul căpitanului Ulea. Punct et QED!

Pe Dorina Drăghici o ascultam în fiecare joi şi sâmbătă seara la „Parcul Privighetorilor”. Regina romanţelor, preferata tatălui meu. Tot acolo cântau Gică Petrescu, frații Grigoriu, Gigi Marga, surorile Kozak, cel puțin de ei îmi amintesc.  Erau timpuri mondiale bune, de creştere economică, de aceea şi la noi clasa de mijloc, mic burghezia cum o numesc, îşi putea permite să se ducă de două ori pe săptămână la restaurant şi de trei ori la film şi o dată la operă, sau teatru. Lumea nu statea la televizor, nimeni nu vorbea despre ceea ce a văzut la televizor! Nu ştiu dacă, săptămânal, aprindeam vreodată lada aceea cu ecran rotund care se numea „Temp-2”.

Întotdeauna am avut televizor în casă, dar nu prea ne-am uitat la el. Cât a fost moda videocasetofoanelor VHS, da, foloseam televizorul. Am văzut multe filme. Paradoxal este că am început colaborarea cu media cu un contract cu Televiziunea Română, semnat de tata, eu eram minor, în anul 1963. Emisiuni de tineret – eu atrăsesem atenția cu isprava mea că plecasem după Yeti. În Bulgaria chiar am avut un sezon de celebritate, primeam scrisori cu sacul. Cu pauze produse de plecările mele din țară, am socotit că am fost plecat 15 ani și opt luni, am colaborat întotdeauna cu radioul și televiziunea. După loviluție, la Radio Deltă și Europa FM, apoi trei ani cu Uscat și Trofin și toată echipa excelentă de la matinal, de la Antene. Apoi la TVR, pe trei canale, cam doi ani, în principal la ”Mijlocul Zilei” o emisiune generală de două-trei ore, bine gândită, bine făcută, emisunea Iulianei Marciuc. Au fost vreo cinci-șase ani când, vorba fiicei mele, pe ce canal trecea dădea de mine! Nu am apărut niciodată la televiziunile mici, doar la TVR, Antene și PRO TV. Sigur și la OTV, la început era o modă!

Mereu primesc invitații de la televiziuni. Cu astrologie, sigur că da, dar și la alte subiecte. Era să zic mai serioase. Da, poate așa trebuia să zic pentru că astrologia este o metafizică veselă, este un mijloc, nu un scop.

Și ieri mobilul meu a sunat prelung. De obicei nu răspund la numere necunoscute. Sunt bănci, vânzători de tigăi și mai nou, tot felul de ”investitori” care te amăgesc cu propuneri colosale. Totuși am răspuns. O doamnă, de care mi-am amintit cu plăcere. Acum zece ani era script-girl de platou la TVR, acum, iată, are emisiunile ei, le produce și le regizează. Unitatea producător-regizor, în film și televiziune, mi se pare cea mai productivă, cea mai expresivă.

Ei bine, doamna în chestiune pregătea o emisiune pentru grila de vară. Și mă solicita în platou. Nu mai intru în amănunte, oricum, am refuzat-o, politicos, dar ferm. Cine rămâne cu cei nouă căței și cine se mai pregătește de înălțare? Cine mai scrie articolele la Ev.Z? Dar, ca să nu fiu mojic, am întrebat-o pe frumoasa doamnă ce mai e pe la TVR, ce mai face X, sau Y. În general, de cei care am întrebat, sunt la pensie, au ieșit anticipat, sau pe caz de boală. De ce, întreb? Păi, nu știi?! Ce să știu? După ce au ”naționalizat” prin lege Radioul și Televiziunea, neo-comuniștii doresc să compacteze cele două entități media. Cum era mai înainte, că înainte era mai bine, nu-i așa? Acestă revenire la Radioteleviziune de Stat înseamnă aruncare în stradă a două-trei mii de persoane, toți specialiști de înaltă clasă. Sau, nu, o să vedem! O să-mi spuneți că oricum, erau prea mulți! Ați lucrat în media, dragi prieteni? Nu… Atunci lăsați-mă pe mine să vă spun că toți cei care lucrează la radio sau la televiziune au rolul lor. Unii sunt chiar de rezervă, dar au rolul lor, mă repet. Doamna producător îmi spune că pe la TVR circulă zvonul că în fruntea noii Radioteleviziuni de Stat va fi numit Mihai Tatulici, ca președinte, iar ca director general va fi Corneliu Calotă. Nimic de spus, sunt nume foarte importante, VIP, profesioniști de excepție și dacă nu este Adrian Sârbu sau Sandu Sassu, sunt cele mai bune alegeri.

De ce această mișcare din partea guvernului roșu? Simplu, chiriașul de la Cotroceni dovedește o perversitate de harem. Iarăși a folost metode electronice și cuvinte cheie, magia vorbei, pentru asmuțirea populației, pe net. Nu-i pasă de țară, de nimic, atâta timp cât răspunde la telecomandă și îndeplinește cele trasate de firma de consultanță germană. Discursul de ieri, din Parlament a fost unul din momentele când mi-a fost rușine că sunt român. O clipă, nur ein augenblick! Apoi am început să traduc discursul în limba germană. Da, așa da, un străin poate să se exprime astfel, dar nu președintele României! Ca la alegeri, când a câștigat în mod fraudulos cu o campanie pe FB făcută în duminica votului. Așa că neo-comuniștii au tras concluzia că au o problemă de comunicare. Cum se întâmpla pe vremuri, la organizația de partid. Dacă ceva nu ieșea cum trebuie, propaganda era de vină pentru că nu s-a vorbit cu oamenii! Neo-comuniștii știu foarte exact care este bazinul lor de votanți. Votanții lor nu stau pe FB, ei se uită la televizor și ascultă radioul, așa că o să întărească radioul și televiziunea de stat, care vor deveni goarna guvernului. Roșii se mai pot baza pe patru-cinci milioane de voturi sigure, dar timpul trece. Care este alternativa, pentru că dreapta nu există în România? Și pentru numele lui Dumnezeu nu mai numiți măsuri populiste cele care au ca scop mărirea veniturilor românilor și îmbunătățirea calității vieții! Se iau măsurile aste pentru români, nu pentru boșimani! Mă uit cu nedumerire și dezgust cum energiile clasei politice se epuizează în lupte intestine, parcă este un veșnic turnir în care trebuie să se stabilească cine este cel mai bun călcător pe cadavre. În această permanentă luptă iese învins poporul!

Ar trebui să existe un set de politici permanente și durabile, în favoarea României pe care să le respecte oricine ar veni la guvernare, sau la președenție. Vă dau două idei. În politica internă oferirea de înlesniri întreprinzătorilor români, agricultorilor, tinerilor și celor care se întorc în țară, iar în politica externă parteneriatul strategic regional cu Polonia. România are propriile ei interese, trebuie să le respectăm, indiferent de culoare politică sau propriile interese vanitoase.

Și la Radio domnește o atmosferă de sfârșit de lume. Oamenii își caută de lucru, nimeni nu mai face nimic, autoritatea este absenta, PDG-ul, Ovidiu Miculescu, tocmai a pierdut procesul în care era acuzat de incompatibilitate, unde i s-a opus lui don Liviu ca să naționalizeze radioul. Acum trebuie să fiu cinstit și să spun că în alte țări incompatibilitatea domnului Miculescu este o sarcină de serviciu. Despre ce este vorba? Ovidiu Minculescu făcea parte și din CA al autorității care face ca radioul să fie auzit, proprietarul, de stat, al releelor. Acum și radioul și releele sunt ale statului. Unde este incompatibilitatea, mă rog frumos? Bună întrebare!

Cred că o să caut o ecranizare după operele lui Jules Verne, poate ”Insula Misterioasă” cu Omar Sharif în rolul căpitaului Nemo, varianta din anul 1973, dacă nu găsesc ”Secretul Cifrului”, prima alegere. După aceea o să pun muzică veche, Dorina Drăghici, Mia Braia și ce mai găsesc pe viniluri, apoi o să adorm păzit cu strășnicie de cățelușele mele sperând că o să mai descopăr câteva străzi din orașul visurilor mele însoțit de frumoasa, dar enigmatica, Vineri! Doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Astăzi se pare că ai una dintre cele mai favorabile zile ale săptămânii, în care te bucuri şi eşti vesel, cu zâmbetul pe buze, aparent fără vreun motiv evident, sau o logică carteziană! O zi dedicată in special lucrărilor urgente în care poți risipi multă energie. Laşi pe planul doi lucrurile importante. O să vezi peste câteva zile dacă ai făcut bine, sau rău. Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare pe care o meriţi. Dupa cum spune inteleptul, la un prieten trebuie sa gaseşti aprobarea faptelor tale, dar si un sfat adevarat, un pahar de apă şi o carte buna! Aşa că te poţi duce în vizită la un prieten.

TAUR  Totul trece, nu spera şi nu ai teamă! Astăzi poţi ataca cu succes problemle materiale, cele urgente. Este un prilej bun pentru cumpărături de iarnă. Cumpără acum, iarna nu a trecut, încă! Ascultă cu atenţie, oportunităţile abundă. Primeşti o veste care îţi confirmă o bănuiala. Stelele iţi indica o mare energie vitală şi o carismă la cote maxime, aşa ca foloseşte-le pe amândoua în relaţia ta de dragoste! Iţi place viaţa senină şi senzuală. Inconjoară-te de lucruri placute, nu îţi trebuie mulţi bani, ci doar mult bun gust. Stelele si conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor dusmanilor ştiuti si nestiuti.

GEMENI   Prea multe veşti negative, prea multe eşecuri, tragi tu concluzia veştilor din presă. Nu e adevărat, lumea este aşa cum o priveşti, nici mai rea, nici mai bună. Ocupă-te de problemele tale! Superficialitatea caracteristică zodiei te face să crezi că e în avantajul tău. Oare chiar aşa să fie? Un aspect particular al stelelor te invită la mai mult calm şi la practicarea unui hobby legat de ştiinta sau tehnologie. Îţi place muzica bună şi lucrurile de calitate şi nici astăzi nu faci rabat la stadardul tău. O zi plăcută. Concentrează-te azi pe relaţiile tale sentimentale, pe trăirile şi simţămintele tale.

RAC    Atmosfera zilei de astăzi este plăcută şi relativ liniştită. Crezi că poţi aborda unele persoane, că ai putere de convingere. Este doar o părere, deci, trebuie să dai dovadă de prudenţă! O zi bună în ceea ce priveşte domeniul relaţiilor umane. Daca stai acasă şi trebăluieşti este o zi excelentă, dacă nu, este la fel de bună in realizări şi în afirmarea ta la serviciu. Cu toate că nu prea ai bani, visele tale de mărire şi de imbogăţire nu-ţi dau pace. Continuă, norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ţi-ai programat din timp ziua aceasta pentru cumpăraturi în oraş, este doar vineri, dar iata ceva neaşteptat te face să-ţi schimbi planurile. Este, totuşi, o veste bună!

LEU  Ai ceva îndoieli, dubii, în ceea ce priveşte unele relaţii de serviciu. Rămâi la pândă, stăpân pe reflexele tale de fiară de pradă şi încearcă să aduni mai multe informaţii despre situaţie. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, liderul grupului şi aşteptînd iniţiative din partea ta. Astăzi evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate. Nimeni nu-ţi vrea răul, iar duşmanii sunt plecati. Analizeaza bine şi vei vedea ca este o situatie obiectiva. Trebuie să redescoperi şi să te apropii de dorinţele şi nevoile tale originare, de nucleul motivaţiilor tale. Poți descoperi ce departe te-a dus valul vieţii de ceea ce îţi doreai tu de fapt.

FECIOARĂ   Efortul din ultimul timp şi oboseala se fac simţite. După program, redu ritmul activităţii, fă un armistiţiu cu timpul şi ocupă-te de arte, de dans, muzică și film, de activităţi plăcute! Ziua de azi este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale sau personale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine, ai o mare putere de focalizare, pe termen scurt, însă.  Păstrează-ţi zâmbetul pe buze, ciripeşte în continuare bârfe mondene şi vei fi cel mai apreciat. Nu te băga in discuţii serioase care privesc bani sau interesul altora. O zi bună. Poţi să-ţi iei o recuperare sau pur şi simplu te simţi foarte bine după orele de program. Concentrează-te azi pe relaţiile tale sentimentale. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai.  

BALANŢĂ    Datele din presă sunt contradictorii. Eşti dezorientat şi de veştile primite de la prietenii, sau de la colegi. Stelele zic să continui pe drumul tău, fie că eşti la serviciu, sau acasă! Profită de bunătatea stelelor, dar fără să exagerezi. Mai ales evită excesul de dulciuri, tutun şi cafea! Astăzi ai o configuraţie bună, ai şansa să faci bine tot ceea ce începi şi să te împaci cu cineva pe care l-ai evitat multă vreme. O anumită rutina se cere în profesie sau meserie şi se numeşte metodă, dar, atenţie, în dragoste trebuie sa aduci mereu ceva nou, ca să-i intreţii mereu flacăra!

SCORPION    Astăzi te simţi chiar bine, pentru că pari a fi în relativă siguranţă, iar evenimentele care te privesc sunt previzibile. Atâta vreme cât te simţi bine, nu schimba nimic din rutina vieţii! Semn mare de evenimente. Sau de comploturi, bârfe şi intrigi. Simţi o oarecare insecuritate sentimentală, atenţie, casa familiei este prost aspectată. Evită perioada aceasta de timp, mai ales în cursul dimineţii,  să dai sau să iei bani cu împrumut, sau să faci operaţiuni financiare importante. Dar, neapărat, neapărat, fă mai multă mişcare! Chiar şi o plimbare pe jos este benefică, dacă nu este ger!

SĂGETĂTOR  Eşti pe cale să iei decizii bune şi inspirate! Conjunctura este favorabilă şi dacă reuşeşti  să şi respecţi propriile hotărâri, rezultatul poate fi foarte bun! Însă, nu pleca la drum lung! Ceva neprevăzut. Trebuie să lucrezi ceva pentru serviciu, în plus, sau ceva de rezolvat pentru familie. Spre seară ai impresia că ai urcat pe Everst, eşti foarte obosit, dar foarte mulţumit! Fii mai convingator si insistent cind soliciti. Ca esti un tip de treaba s-a constatat de mult. Ar fi cazul sa dovedesti că poţi mai mult!  Stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveste cu visele tale. Cu mai multa tenacitate si noroc o sa ajungi unde iti doreai.

CAPRICORN    O zi mai dificil de gestionat pentru că este plină de mici probleme, mari devoratoare de timp. Iar timpul este bani! Curaj, apucă-te de treabă, dar fixează şi o ordine de priorităţi! Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Nu eşti prea vesel azi, de aceea e bine să-ţi faci de lucru prin oraş, să te plimbi, poate faci ceva ordine prin haine, în orice caz să nu stai fără să faci ceva, să nu laşi furtunoasele gânduri să te cuprindă şi să te conducă, pâna seara iţi vei reveni. Cu Saturn, patronul tău cosmic, bine aspectat ai parte de o veste bună care te poate ajuta în viitor să câştigi mai mulţi bani.

VĂRSĂTOR  Se schimbă vremea, se schimbă şi părerile tale. Astăzi vezi cu ochi noi pe cei din jurul tău. Trebuie să faci o pauză, să te odihneşti şi mai ales să modifici în bine atitudinea ta. Conjunctura iţi indică să nu te repezi, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti, prin mobil, din presa, sau reţele sociale pot să clarifice problema. Lucrurile merg bine şi la serviciu şi acasă! Zi  bună pentru întâlniri şi discuţii liniştite care iţi vor face mare plăcere şi bucurie. La noapte o să visezi frumos şi colorat. Totul pare perfect, dar vai, ţine numai o zi! Trebuie să iei măsuri – planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are ?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur!

PEŞTI  Dimineaţa este densă şi aglomerată, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Programul tău se tot schimbă, dar nu lăsa treburile importante pentru nimicuri urgente. Seară plăcută. O veste de departe, o informatie, un telefon sau un e-mail. Ceva de natura aceasta iti sugereaza astăzi ca trebuie sa faci urgent o schimbare in viata ta! Esti obosit si nu prea ai chef de discutii. Cu nimeni. Mai bine fa-ti ordine in hartii sau in foldere. O sa gasesti ceva ce iti va da o idee grozava! În ceea ce priveşte sănătatea stelele te averizează că bei prea puţine lichide. Chiar aşa, cu toate că eşti Peşte! Nu uita că o apă de bună calitate este cheia sănătăţii şi a unei vieţi lungi. Eu beau apă ”Π” și nu mă plâng, pare bună o preferă animăluțele mele față de oricare altă apă. Nu lăsa pe nimeni, chiar bine intenţionat, să facă pe mediatorul în problemele tale sentimentale sau familiale.