Evenimentul Zilei > Actualitate > Probe. Imagini cu 8 polițiști de la Secția 16 Poliţie când au încătușat o femeie în mașina lor
Probe. Imagini cu 8 polițiști de la Secția 16 Poliţie când au încătușat o femeie în mașina lor

Probe. Imagini cu 8 polițiști de la Secția 16 Poliţie când au încătușat o femeie în mașina lor

Abuzurile comise de miliţienii de la Secţia 16, Bucureşti, încep să iasă la iveală din ce în ce mai mult.

După ce au maltratat şi umilit în ultimul hal doi tineri, ambii decedaţi ulterior, o nouă victimă şi-a făcut curaj să rupă tăcerea, deşi se decisese să nu se mai lupte cu morile de vânt. Să renunţe la plângere. Întâmplarea s-a petrecut în 2019. Victimă a fost o femeie singură, chiar în faţa locuinţei ei, unde a fost mai întâi agresată şi apoi tot ea sancţionată de acelaşi cap al răutăţilor, agentul Viorel Şeicaru.

Întâmplarea prin care a trecut Ruxandra Vasile, v-am prerzentat-o în ediţia de ieri a evz.ro. Femeia venea de la o nuntă, a fost oprită de echipajul condus de către Viorel Şeicaru şi pentru că nu avea actul de identitate la ea, a fost bruscată, încătuşată şi ţinută mai bine de două ore în maşina de poliţie, timp în care i-a fost percheziţionat ilegal autoturismul şi i-au fost confiscate geanta cu telefonul mobil.

La faţa locului au apărut mai multe maşini de poliţie, inclusiv un echipaj de la circulaţie, care a constatat cu alcooltestul şi drugtestul, că femeia nu era nici drogată, nici nu consumase băuturi alcoolice.

Probele care îl dărâmă pe agentul Viorel Şeicaru

Ziarul nostru nu se află doar în posesia declaraţiei Ruxandrei Vasile despre întâmplările din septembrie 2019, cu miliţienii de la Secţia 16. Istorisirea sa este sprijinită şi de probe materiale. Din fericire, un vecin a filmat de sus toată scena. Suntem şi noi în posesia acestor imagini care dovedesc spusele victimei. Că a fost încătuşată şi ţinută pe bancheta din spate. Iar cătuşele i-au fost date jos tot în maşină, ca să nu fie văzute de eventualii trecători.

De asemenea, din imagini se confirmă faptul că au venit mai multe echipaje de poliţie, care să „aplaneze” acest „incident”. Întrebarea este: pe banii cui? Cine plăteşte vânzoleala de autospeciale de poliţie, atâta timp cât şi dacă ar fi fost adevărat că Ruxandra Vasile ar fi fost vinovată de ceva, erau deja doi poliţişti, doi bărbaţi, între care Viorel Şeicaru cel viteaz şi vânjos, care duce tinerii pe câmp şi-i bate până îi lasă laţi, după care urinează pe ei?

Pentru ce mai avea nevoie Viorel caftangiul de întăriri, în faţa unei biete femei singure? Ori Viorel pumn de fier este viteaz numai dacă mai este însoţit de alţi 7 miliţieni-complici, iar victima este legată cu cătuşele la spate!

Un proces verbal de contravenţie, care s-a lăsat cu cătuşe

Redacţia noastră mai este în posesia unui document. De astă dată scris. Procesul verbal de contravenţie, întocmit chiar cu mânuţele alea două de către miliţianul-infractor Viorel Şeicaru.

La rubrica: „Constat că”, Şeicaru constată: „În ziua de 16.09.2019, la ora 02,30, pe Şoseaua Olteniţei, a săvârşit următoarele: Sus numita  a adresat poliţiştilor injurii şi expresii jignitoare. A tulburat liniştea şi ordinea publică prin ţipete, stigăte şi larmă. A refuzat să furnizeze date pentru stabilirea identităţii sau să se legitimeze cu un act de identitate la solicitarea îndreptăţită a poliţiştilor.” Toate aceste „grozăvii” comise de Ruxandra Vasile se sancţionează, conform legilor înşirate de Şeicaru în acelaşi proces verbal, cu amendă. Cu amenzi mai exact, pe care Şeicaru le-a cumulat: 1.000, 1.500 plus 500 de lei. În total, 3.000 de lei.

Aşadar, chiar dacă am lua de bun ce scrie în procesul verbal, în nici un caz nu se justifică bruscarea femeii, încătuşarea ei, chemarea de întăriri, percheziţia la maşină, pentru o simplă contravenţie.

Ceea ce nu spune Şeicaru vigilentu’, este motivul pentru care a oprit-o şi a vrut să o legitimeze pe Ruxandra Vasile.

Şi mai minte într-un loc. Spune că nu există martori care să semneze procesul verbal, pentru că nu era nimeni prin preajmă, ora fiind târzie. Imaginile îl contrazic. Chiar când o scot pe femeie din autospeciala de poliţie, trece pe lângă ei o maşină, căreia i se face semn să circule mai departe. Este, probabil, şoferul care a întrebat ce se întâmplă şi căruia i s-a răspuns că este vorba despre o drogată.

Dacă vom privi atent la începutul procesului verbal, vom observa că sunt trecute acolo nu numai numele celei sancţionate, dar şi datele ei de identificare. Cum a fost identificată, dacă avea actele sus, în apartament? Simplu. După numărul de la maşină. Atunci, pentru ce circul cu încătuşarea şi chemarea de ajutoare?

Mai este doar o zi până se încheie săptămâna. Sfârşit de săptămână când ar trebui să se încheie desantul Corpului de control al ministrului de Interne la Secţia 16. Lucian Bode a promis că va face publice aceste rezultate.

Aşteptăm să vedem ce fapte de vitejie a mai comis Şeicaru şi şleahta de torţionari cuibăriţi acolo.