Evenimentul Zilei > Social > Pro Musica intră la PUȘCĂRIE, pentru un concert extraordinar, de amploare
Pro Musica intră la PUȘCĂRIE, pentru un concert extraordinar, de amploare

Pro Musica intră la PUȘCĂRIE, pentru un concert extraordinar, de amploare

Legendara formaţie Pro Musica, va susţine un concert extraordinar de lansare a DVD-ului 41 Pro Musica Live in Timişoara, joi, 7 mai, de la ora 20.30 în incinta Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara. Va fi un concert ”ca la carte”, de amploare, identic cu un eveniment care s-ar ține în orice spațiu public.

La eveniment sunt invitați în primul rând deținuții, dar și rudele și prietenii acestora. ”Concertul se va desfăşura cu toată logistica aferentă unei manifestări de acest gen: scenă mare de concert, instalaţie profesională de sunet şi lumini, ecrane pentru proiecţii etc, şi bineînţeles cu participarea integrală a întregului team Pro Musica (cântăreţi, echipa tehnică şi ceilalţi realizatori). Este primul concert de o asemenea complexitate susţinut vreodată într-un penitenciar din România. Logo-ul acestei manifestări este: «Şi între ziduri sunt inimi!»”, spune Ilie Stepan, fondatorul trupei Pro Musica.

”Give peace a chance”

Muzicianul timişorean face apel la ceilalți colegi de breaslă din România, de a-şi începe şi de a-şi termina concertele cu piesa lui John Lennon – Give peace a chance. ”Noi aparţinem generaţiei Woodstock, care milita pentru non violenţă şi avem energia pozitivă a muzicii. De acum încolo, vom începe şi vom termina fiecare concert, cu piesa lui John Lennon, Give peace a chance. Facem un apel la toţi muzicienii români să facă la fel. Trăim într-o societate în care focarele de război sunt tot mai multe. În ultima perioadă sunt tot mai multe conflicte, unele dintre ele sunt aproape de noi. Vedem declaraţii belicoase şi iresponsabile ale unor diplomaţi din ţări vecine. Nu căutăm, vinovaţi ci vrem să atragem atenţia asupra acestor lucruri. John Lennon a fost un stindard în această luptă iar piesa asta e una legendară împotriva războaielor de orice fel. Îi rog pe toţi muzicienii să procedeze la fel”, a mai spus Stepan.  (Sursa foto: Alin Zelenco)