Prințul rebel al Iordaniei refuză să se supună ordinelor după ce a fost acuzat de complot împotriva fratelui său

Fostul prinț moștenitor al Iordaniei refuză să asculte ordinele după ce a fost acuzat de complot împotriva fratelui său vitreg.

Iordania are unul dintre cei mai rebeli prinți din lume. După ce a fost acuzat de complot împotriva fratelui său, Hamza a declarat că nu se va supune ordinelor șefului Statului Major, generalul Yousef Huneiti. Mesajul prințului se află pe o înregistrare audio care a fost postată pe Twitter în noaptea de duminică spre luni.

„Sigur că nu mă voi supune (ordinelor şefului Statului Major, generalul Yousef Huneiti), care-mi spune că nu sunt autortizat să ies (din casă), să scriu pe Twitter, să comunic cu oamenii şi că sunt autortizat să-mi văd doar familia”, afirmă el în această înregistrare, în care se adresează unui interlocutor la telefon, scrie News.ro.

Sâmbătă, şeful Statului Major s-a dus la locuinţa prinţului Hamza pentru a-i cere să înceteze ”orice acţiuni şi activităţi vizând securitatea şi stabilitatea Iordaniei”.

”Am înregistrat întreaga conversaţie şi am distribuit-o (...). Acum aştept să văd ce se va întâmpla şi ce vor face. Nu vreau să mă deplasez, pentru că nu vreau să agravez situaţia”, a anunţat prinţul în această ultimă înregistrare.

Prinț în „arest la domiciliu"

Prinţul Hamza a anunţat sâmbătă că a fost „plasat sub arest la domiciliu”, în palatul său din Amman.

În înregistrarea video transmisă BBC, prințul descrie o țară cuprinsă de frică, unde oricine critică guvernul riscă să fie arestat de poliția secretă.

Plasarea sa în arest la domiciliu a intervenit concomitent cu o serie de arestări ale unor persoane cu rang înalt care ar fi pus la cale un complot.

Totul se pare că s-a petrecut după ce prințul ar fi fost în vizită la anumiți lideri tribali pentru a obține sprijinul lor. Hamzah neagă însă orice acuzații de complot.

Însă armata iordaniană a negat că prințul ar fi în arest la domiciliu, dar recunoaște că i s-a ordonat să înceteze orice acțiuni ce ar putea afecta „securitatea și stabilitatea” țării.