Ce ascunde Arafat în biroul de la MAI

Ce ascunde Arafat în biroul de la MAI

Sute de permise de conducere şi cărţi de identitate au fost eliberate, astăzi, pentru micuţii care au vizitat sediul MAI, De Ziua Internaţională a Copilului. Un elicopter, maşinile de poliţie, de pompieri, motocicletele au fost locurile în care s-a stat la rând pentru o fotografie. Prinţesa Lia şi Prinţul Paul s-au numărat printre admitatorii angajaţilor MAI.

„Permiteţi să raportez!” nu s-a mai auzit astăzi, în sala de conferinţe a Ministerului Afacerilor Interne,  în biroul ministrului Gabriel Oprea sau al secretarului de stat Raed Arafat. Poate sute de copii au „invadat” sediul MAI, au testat microfoanele şi au stat nerăbdători să fie pozaţi pentru a li se face cărţi de identitate deşi aveau mai puţin de zece ani. De ziua internaţională a Copilului, au fost lăsaţi să ia cu asalt elicopterul din faţa MAI, maşinile, autospecialele şi chiar motocicletele. Au vizitat standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale, precum și cele ale altor structuri din M.A.I.

Biroul secretarului de stat Raed Arafat a fost plin. Studenţii Academiei de Poliţie i-au cerut lui Arafat să se fotografieze. Pe biroul lui erau cele mai multe microfoane, o staţie prin care i se raportează evenimentele la care participă echipajele SMURD. Multe diplome, medalii dar şi o plachetă specială pentru el „Evrything will be all right in the end... if it's not all right  then it's not yet the end”, Marigold Hotel 2014, pe care le-a tradus-o studenţilor: „În final, totul va fi bine... dacă nu este bine, înseamnă că nu e finalul”.

În parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne au rămas cu gura căscată când jandarmii au coborât de pe clădire. Un paramedic SMURD le-a arătat cum se acordă primul ajutor. Cei interesaţi de istoria Poliţiei Române au primit cărţi de la istoricul Florin Şinca, autorul mai multor cărţi bazate pe informaţii din arhive.

Ne puteți urmări și pe Google News