În prim-plan apare ziua de naştere a Prinţului Philip, izolat la Castelul Windsor alături de soţia lui, Regina Elisabeta a II-a, din cauza pandemiei.

Având în vedere că pericolul infectării cu temutul coronavirus chinezesc încă nu a trecut, copiii Ducelui de Edinburgh nu vor putea să-i ureze personal „la mulţi ani”.

În acest context, Daily Star anunţă că la 99 ani, Prințul Philip dorește să aibă o zi de naştere sărbătorită cât mai discret.

Conform sursei citate, dorinţa Prinţului Philip este clară: nu vrea ca vreun membru al Familiei Regale să organizeze vreun mare chef cu ocazia zilei sale de naştere.

Mai departe, la 10 iunie, ziua de naștere a lui Philip va fi marcată de prânzul cu Regina și de apeluri video sau telefonice cu familia și prietenii.

Daily Star aminteşte că printre aceştia se numără „inclusiv Prințul Charles, Ducele și Ducesa de Cambridge, dar și Harry și Meghan din Los Angeles”.

Având în vedere că în martie, Prinţul Harry şi soţia sa renunţau la statutul de membri seniori ai Familiei Regale, acest mesaj poate însemna o reîncălzire a relaţiilor.

Desigur, iniţiativa are aprobarea Reginei Elisabeta a II-a, care la începutul săptămânii a transmis un mesaj clar supuşilor ei.

Suverana a fost fotografiată călărind pe terenul Castelului Windsor, un semn clar al revenirii Marii Britanii după pandemie.

Regina Elisabeta a II-a a bifat astfel prima  apariție publică de când a început blocajul impus de coronavirusul chinezesc.

La 94 de ani, aceasta a fost fotografiată în weekend pe un cal Fell Pony în vârstă de 14 ani şi pe care îl cheamă Balmoral Fern,.

Regina Marii Britanii călărește regulat pe terenurile din Windsor, despre care se spune că este reședința ei regală preferată.

Regina s-a izolat acolo cu soțul ei, Ducele de Edinburgh, în vârstă de 98 de ani, din cauza pericolului reprezentat de pandemia de coronavirus.

Ultima poză publică a Reginei a fost făcută după ce împrejurările au silit-o să plece de la Palatul Buckingham la casa din Berkshire, pe 19 martie.

Atunci, unul dintre cei doi căţei din rasa Dorgis pe care-i are – Candy și Vulcan – a putut fi văzut lângă ea în timp ce amândoi se uitau pe fereastra mașinii.