Mesajul special a fost transmis pe 1 iulie în cadrul Premiilor Prințesa Diana 2020, când ar fi fost și ce de-a 59-lea aniversare a sa.

În timpul ceremoniei virtuale, Harry, în vârstă de 35 de ani, și-a concentrat mesajul către tinerii care sunt dedicați pentru a combate rasismul și nedreptatea. El a declarat că Diana ar fi „luptat” pentru asta, dacă ar fi fost încă în viață.

„Soția mea (Meghan Markle) a spus recent că generația noastră și cei de dinaintea noastră nu au făcut suficient pentru a șterge greșelile din trecut”, a spus ducele de Sussex.

„Îmi pare rău că nu am dus lumea în locul în care merită să fie. Rasismul instituțional nu are loc în societățile noastre, dar este încă endemic”, a continuat Harry înainte de a declara că va fi„ parte a soluției ”.

Fostul membru senior al familiei regale i-a dedicat câteva cuvinte James Frater, de 24 de ani, din Londra. Beneficiarul premiului „combate inegalitatea rasială prin crearea de inițiative pentru creșterea reprezentării studenților negri la universitate”, se arată în conturile de socializare ale premiilor Princess Diana.

„Văd cea mai mare speranță în oameni ca tine și sunt încrezător în viitorul lumii și în capacitatea ei de a se vindeca, deoarece este în mâinile tale”, a spus Harry pentru Frater.

Adresându-se tuturor celor 184 dintre primitorii premiului, Harry a spus: „Sunt atât de incredibil de mândru că fac parte din aceste premii, deoarece onorează moștenirea mamei mele și dau tot ce este mai bun în oameni ca tine.”

„Faceți cu toții o muncă atât de incredibilă și într-un moment de mare incertitudine, ați găsit puterea și inspirația din interiorul dvs. pentru a face un semn pozitiv asupra lumii și îmi place că premiul Diana este capabil să vă ajute să o faceți, A spus ducele de Sussex.

Harry a adăugat: „Ca mulți dintre voi, ea nu a luat niciodată traseul ușor, nici traseul popular, nici cel confortabil – dar a stat pentru ceva și s-a ridicat pentru cei care au nevoie de ea”, notează Fox News.