Evenimentul Zilei > Monden > Furia Prințului Harry. În ziua morții Reginei Elisabeta a II-a a refuzat să ia masa cu tatăl și fratele său. Totul a pornit de la Meghan
Furia Prințului Harry. În ziua morții Reginei Elisabeta a II-a a refuzat să ia masa cu tatăl și fratele său. Totul a pornit de la Meghan

Furia Prințului Harry. În ziua morții Reginei Elisabeta a II-a a refuzat să ia masa cu tatăl și fratele său. Totul a pornit de la Meghan

Prințul Harry a refuzat să participe la cina cu Regele Charles al III-lea și Prințul William. Decizia Ducelui de Sussex vine după ce soției lui, Meghan Markle, i-a fost interzis să se alăture familiei regale la Balmoral în ziua în care a murit Regina.

Prințul Harry ar fi insistat ca Meghan Markle să fie alături de membrii familiei regale pe opt septembrie, atunci când starea de sănătate a regretatului monarh s-a deteriorat. Ulterior, toții membrii s-au grăbit să fie alături de Regina Elisabeta a II-a. Cu toate acestea, Charles i-a spus lui Harry că „nu era potrivit” ca Meghan să vină.

Se pare că acest lucru l-a făcut Ducele de Sussex să nu călătorească în Scoția împreună cu fratele său mai mare, William, Prințul Andrew și Prințul Edward. Astfel, Harry a venit în cele din urmă la Aberdeen fără Meghan. El a aterizat la câteva minute după ce a fost anunțată moartea reginei.

Harry a ajuns furios la Balmoral

Prințul Harry a ajuns la Balmoral la 90 de minute după moartea suveranei. El ar fi fost „atât de furios” încât a refuzat să ia cina cu regele Charles, regina consoartă Camilla și Prințul William. Se pare că Harry a mâncat cu contele și contesa de Wessex și cu ducele de York. În plus, el a fost primul membru al familiei regale care a plecat dimineața.

„Charles are o invitație deschisă pentru Harry să ia masa cu el ori de câte ori se află în țară. Harry era atât de furios încât a refuzat să mănânce cu tatăl și fratele său”, au spus persoane din interiorul casei regale.

Harry și Meghan locuiesc în California după ce au renunțat la atribuțiile regale. Totuși, ei se aflau deja în Marea Britanie, ca parte a unei călătorii în Europa, în ziua în care regina a murit.

Harry s-ar putea să nu mai fie consilier de stat

Prințul Harry și Prințul Andrew sunt încă consilieri de stat, deși nu mai sunt membri ai familiei regale. Cu toate acestea, este „probabil” ca amândoi să își piardă această poziție, relatează presa din Regatul Unit.

Ducesa de Sussex a rămas la Frogmore Cottage, în timp ce Kate a rămas în Windsor cu cei trei copii. Este bine cunoscut faptul că relația dintre cele două cupluri regale, Meghan-Harry, Kate-William, a suferit o ruptură după ce Ducii de Sussex au decis să renunțe la atribuțiile regale. Harry și Meghan au făcut o serie de afirmații despre monarhie în interviul lor acordat lui Oprah Winfrey, la un an după ce s-au retras ca membri ai familiei regale, potrivit Express.