Dorinţa lui e clar exprimată, dar e probabil că bunica sa, regina Elisabeta a II-a  să-i spună NU. E prea mare riscul să contacteze o infecţie cu coronavirus, el care este al treilea în linie succesorală la tronul Marii Britanii.

Prințul William a părăsit Royal Air Force în 2014 când a fost în serviciu ca pilot de elicoptere de urgenţe pentru East Anglian Ambulance.

După ce a lucrat ca pilot de elicopter de prim-ajutor , William a părăsit în iulie 2017 această activitate pentru a avea mai mult timp la dispoziţie pentru datoriile publice legate de Coroana britanică: „Îmi agăţ în cui haina de pilot”, a explicat el „mândru de a fi făcut parte dintr-o extraordinară echipă de oameni care zilnic salvează vieţi umane”.

Acum spune că dacă întreaga ţară se sacrifică, ar dori să ajute şi el

Bunica-regină însă, îi va spune, cu siguranţă nu,  deoarece sunt prea multe necazuri  la Palat: tatăl, Charles abia vindecat de coronavirus, fratele Harry a părăsit casa regală, unchiul Andrew de York a fost exclus din viaţa publică din pricina legăturilor cu Epstein. „Prezenţa unui principe puternic şi sănătos în acest moment este fundamentală pentru monarhie”, a spus sursa regală pentru The Sun.