Evenimentul Zilei > Actualitate > Principalul suspect în cazul uciderii actriței din Satu Mare a atacat o altă femeie după crimă
Principalul suspect în cazul uciderii actriței din Satu Mare a atacat o altă femeie după crimă

Principalul suspect în cazul uciderii actriței din Satu Mare a atacat o altă femeie după crimă

O femeie a fost atacată de un individ, marți, în zona locului în care a avut loc crima. Ea a scăpat după ce i-a tras o geantă în cap agresorului. Anchetatorii cred că au de a face cu un bolnav psihic. „Evenimentul zilei” a aflat cum arată posibilul autor al omorului

La doar o zi după ce actrița Gabriela Dorgai a fost găsită moartă pe malul râului Someș, din municipiul Satu Mare, în aceeași zonă o altă femeie a fost atacată de un individ necunoscut. Victima le-a povestit polițiștilor că, marți seara, bărbatul a luat-o de piept și a tras de ea, fără să încerce să îi fure ceva, exact ca în cazul ucigașului artistei. Norocul femeii în vârstă a fost că a reacționat imediat și l-a lovit cu geanta pe care o avea în mâna dreaptă, iar atacatorul a fugit. Din descrierea făcută de femeia atacată, posibilul ucigaș al Gabrielei Dorgai are 40-45 de ani, 1,80-1,85 metri înălțime și două cicatrici pe față.

În momentul atacului, bărbatul avea o glugă pe cap și un rucsac în spate. „Digul se întinde între două poduri:Golescu și Decebal. Femeia în vârstă a fost atacată mai aproape de Golescu, iar actrița mai aproape de Decebal”, ne-a explicat un polițist.

Oamenii străzii, audiați

Dezvăluirile femeii conduc anchetatorii către o altă pistă. „Este posibil să avem de a face cu o persoană bolnavă psihic care, după cum era îmbrăcată, nu pare să facă parte din rândul oamenilor străzii”, ne-a declarat un om al legii. Ei nu exclud dintre suspecți și vreun pacient care ar fi cunoscut-o pe Gabriela în timp ce aceasta urma un tratament de schizofrenie paranoidă. Cu toate acestea, polițiștii și procurorii nu au abandonat nici varianta potrivit căreia un boschetar s-ar fi aflat la originea teribilului omor de pe malul Someșului. Însă, după ce au audiat, marți, patru oameni ai străzii, polițiștii și procurorul i-au lăsat să plece.

„Au fost patru persoane care frecventează acea zonă. Din păcate, niciuna nu a fost confirmată ca fiind autorul faptei”, ne-au transmis surse apropiate anchetei.

Deși criminaliștii bănuiau că autorul provine din rândul boschetarilor, ei nu pot neglija faptul că autorul nu s-a atins de geanta și de banii femeii ucise. „Este total atipic pentru un om al străzii. De obicei, aceștia sunt înclinați să fure mai întâi”, ne-a explicat un om al legii.

Printre cei trei martori audiați, ieri, de anchetatori se numără și fochistul de la Teatrul de Nord, Andrei Pal. Duminică seara, acesta se afla la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde au loc spectacolele, deoarece clădirea teatrului este în renovare. De acolo a plecat și Gabriela, după ce a asistat la piesa „Inimă de câine”.

Martorul cheie: fochistul

Casa de Cultură se află la circa 200 de metri de locul în care a fost ucisă actrița. Fochistul le-a declarat polițiștilor că a auzit țipete și urlete în jurul orei 23.00, din direcția digului, zona în care a fost găsit trupul neînsuflețit al artistei. La acea oră se presupune că a fost ucisă Gabriela. „E fochistul teatrului. Noi le-am închiriat spațiul și le-am predat centrala. El zicea că a auzit strigăte.”, ne-a declarat directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, Ludovic Gyure.

Aleea de pe dig, unde a fost atacată Gabriela, e la doi pași de Prefectură și peste drum de blocurile de locuințe. Tot în acea zonă, în urmă cu patru ani, o tânără a fost atacată de un individ care a vrut să îi fure lanțul de la gât. Țipetele ei au fost auzite, însă, de cei din jur care i-au sărit în ajutor.

Blestem: părinții artistei s-au spânzurat

Actrița Gabriela Dorgai a avut o viață tristă din copilărie până la decesul violent de duminică seara. În jurul vârstei de zece ani, artista născută în 1971 și-a găsit tatăl spânzurat în casă. După doar câțiva ani, Gabriela și-a găsit și mama moartă, tot în ștreang. Atunci, ne-a povestit un sătmărean, psihicul ei a cedat și s-a îmbolnăvit. „Din anul 1993, Gabriela a început să aibă probleme grave de sănătate, de ordin psihic, despre care am aflat şi noi, colegii, iar depresia suferită ceva mai târziu s-a suprapus peste afecţiunea iniţială”, a povestit actorul Carol Erdos, coleg al victimei, pentru voceatransilvaniei. ro. De altfel, Gabriela Erdoș lua constant medicamente antidepresive. O altă lovitură a suferit- o în urmă cu patru ani, când soțul a cerut divorțul. Atunci, judecătorii au decis să acorde fostului soț custodia exclusivă a fetiței sale, acum în vârstă de 17 ani. „Ani de zile a pierdut legătura cu fiica sa, dar în ultimii ani a reluat relația cu ea, fiind foarte apropiate. A reușit s-o determine să facă cursuri de actorie la Școala de Arte din Satu Mare”, a mai spus Erdoș.

S-a izolat în casă

În ultimii ani, actrița se mutase într-un apartament din cartierul Carpați I, dincolo de Podul Decebal. Vecinii acesteia au declarat polițiștilor că avea tot timpul jaluzelele trase la ferestre și nu vorbea cu nimeni. Se izolase și evita să socializeze.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: