Primul român din Spania, căsătorit cu un bărbat

Primul român din Spania, căsătorit cu un bărbat

"Ziua Orgoliului Gay", organizată ieri la Madrid, este unul dintre evenimentele cele mai importante pentru comunitatea de homosexuali din Spania. La parada de ieri au participat peste 1.000 de persoane, printre care şi câţiva români, însoţiţi de partenerii lor de acelaşi sex.

Alexandru Petrescu, Corespondent Spania

Timp de o săptămână homosexualii au participat la diverse concursuri organizate în cartierul madrilez Chueca, printre care: alergările gay pe tocuri, aruncarea cu sâmburi de măsline sau concursul de operaţii de silicoane.

Mitică este un român care s-a căsătorit oficial în Spania anul trecut ,cu Jose Javier. "Nu ştiu dacă sunt primul din România căsătorit cu un tip de acelaşi sex. Acolo trăiam în Bărăgan, la ţară. Îmi era frică să declar apartenenţa mea sexuală. Mă gândesc dacă vor afla ţăranii de la mine, îmi vor batjocorii părinţii şi sora rămasă acolo într-o comună a porumbului românesc. Eu practic nu am nicio vină: trăiesc într-un corp care nu-mi aparţine. Băiat fiind, ai mei mă puneau la prăşit şi munci dure, deşi eul meu este feminin. Aici Javi mă iubeşte şi poate în 2-3 ani îmi voi face şi schimbul de sex necesar. Obţinând prin căsătorie şi naţionalitatea spaniolă sunt protejat şi ajutat de guvernul Zapatero să am o nouă demnitate umană.

O altă românc[, Fina, din judeţul Bihor, are o agenţie în Chueca împreună cu o spaniolă. "Împreună, pe net, oferim relaţii bilaterale româno-spaniole fetelor gay din România. Suntem o agenţie matrimonială, gay lesbica. Şi din asta se poate căştiga bine. Homosexualii au un nivel de viaţă foarte ridicat şi gusturi estetice de un înalt rafinament. Un beso din partea mea celor din România care nu au curajul să iasă din dulapul homosexualităţii lor şi să se recunoască ca atare. România nu se va schimba. Intoleranţa va continua", a mai precizat românca. Parada a fost organizată pe o distanţă de 10 km, în care s-au desfăşurat diverse care de carnaval decorate de sărbătoare. La eveniment au mai participat Bibiana Aído, Ministrul socialista a Egalităţilor Sociale, reprezentanţi ai sindicatelor şi partidelor politice, grupuri de imigranţi gay îmbrăcaţi în costume folclorice specifice, travestiţi, transexuali, bisexuali şi turişti.

Anul acesta tema principală a fost dedicată femeilor homosexuale, care sunt cele mai marginalizate conform statisticilor. În Spania sunt declaraţi oficial peste 2,5 milioane de gay şi lesbiene. Anul trecut, parada gay a adus cîştiguri de peste 130 milioane euro negoţurilor din zonă.

Ne puteți urmări și pe Google News