Evenimentul Zilei > Politica > Primul lider PSD care o „condamnă” pe Sorina Pintea. Ce a pățit ex-ministrul Sănătății
Primul lider PSD care o „condamnă” pe Sorina Pintea. Ce a pățit ex-ministrul Sănătății

Primul lider PSD care o „condamnă” pe Sorina Pintea. Ce a pățit ex-ministrul Sănătății

Fostul ministrul PSD al Sănătății, Sorina Pintea, nu mai are parte de susținerea partidului.

Prefectul județului Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că o va schimba din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare pe Sorina Pintea. Totodată, va propune și suspendarea ei din PSD!

„Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Doctor Constantin Opriş», din Baia Mare, care să asigure buna funcţionare a spitalului în condiţiile de restricţionare a accesului în spital din cauza coronavirusului şi vom demara o anchetă a Corpului de Control al CJ Maramureș la Serviciul de achiziţii publice a spitalului”, a declarat Zetea.

De asemenea, președintele PSD Maramureș anunță că va propune și „suspendarea din PSD a doamnei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor”.

Mai mult, Gabriel Zetea a subliniat că vă solicita conducerii interimare a PSD implementarea unor măsuri „pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic”.

„Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiţi, iar PSD are obligaţia de a fi în prima linie a luptei anticorupţie în România”, a adăugat Gabriel Zetea.

În contextul reținerii pentru 30 de zile a Sorinei Pintea, preşedintele PSD Maramureş se declară „şocat” de acuzaţiile aduse fostului ministru al Sănătăţii: „Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic şi profesional, cu managerul de spital şi ministrul Sorina Pintea şi tocmai de aceea aceste acuzaţii vin ca un şoc personal. Am încredere că justiţia din România va face lumină în acest caz şi sper ca familia Sorinei să fie tare şi să treacă peste acest moment extrem de dificil”.

Sâmbătă seară, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: