Cu mult înainte să devină cunoscut pentru faimoasele sale piese ca „Ziggy Stardust” sau „Fame”, David Bowie făcea parte dintr-o trupă numită „The Konrads”, împreună cu membrii acesteia înregistrând și primul său demo. Regretatul artist, care este considerat unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului 20, a fost de acord să înregistreze piesa într-un studio din Londra. Compania de înregistrări nu i-a recunoscut potențialul vocii care a răsunat în topuri decenii la rând, cucerind milioane de fani și a refuzat semnarea unui contract cu trupa din care artistul făcea parte. Ulterior, David Bowie a părăsit trupa „The Konrads” pe fondul diferențelor artistice iar piesa nu a văzut niciodată lumina zilei. 

 

Asta până când demo-ul, care întruchipează un Bowie în vârstă de 16 ani, a fost descoperit de toboșarul trupei „The Konrads” , David Hadfield și o sa fie pus la vânzare în luna septembrie. Acesta a găsit înregistrarea în propria lui casă, păstrată într-un coș de pâine din mansardă. Toboșarul își aduce aminte că: Hadfield a reamintit: "Am decis că am face câteva instrumentale de chitară și un cântec original. Am ales „I Never Dreamed” deoarece era cea mai puternică melodie. De asemenea, am decis ca David a fost cea mai potrivită persoană să o cânte și să dea interpretarea potrivită. Deci, aceasta a devenit prima înregistrare a lui David Jones cântând acum 55 de ani.”

 

David Bowie este una dintre cele mai importante personalități din muzică și a fost considerat de către critici unul dintre cei mai avangardiști artiști, cu deosebire în anii 70’. Acesta a fost găsit mort în apartamentul său din New York, în 2016. Bowie fusese diagnosticat cu 18 luni în urmă cu cancer de ficat, însă niciodată nu și-a făcut boala publică. În urma sa a lăsat piese precum „Changes” și „Dancing in the street” ce i-au marcat ascensiunea muzicală, care sunt ascultate și în ziua de azi.