Primele semne că o persoană suferă de demență. Familia lui Bruce Willis nu a observat aceste simptome

Primele semne că o persoană suferă de demență. Familia lui Bruce Willis nu a observat aceste simptome Soţia lui Bruce Willis, noi declarații. Nu crede că actorul este conştient de boala de care suferă.Sursă foto: Instagram

Starea de sănătate a lui Bruce Willis s-a înrăutățit în ultima perioadă, iar familia actorului depune toate eforturile pentru a afla cât mai multe detalii despre boala vedetei de la Hoolywood. Fiica actorului a dezvăluit că la început nu și-a dat seama ce se întâmplă cu tatăl ei.

Tallulah, una dintre fiicele lui Bruce Willis, a vorbit despre boala tatălui său, la finalul lunii trecute. Actorul suferă de afazie, boală care îi afectează capacitatea de a vorbi, de a înțelege vorbirea, de a citi și de a scrie. Tallulah a dat mai multe detalii și despre diagnosticul mai larg pe care medicii l-au dat actorului. Este vorba de demență frontotemporală, afecțiune care este întâlnită, de cele mai multe ori, la persoane cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani.

Datele Institutului Național de Îmbătrânire din SUA arată că persoanele care suferă de această boală au comportamente neobișnuite, probleme de gestionare a emoțiilor și dificultăți de comunicare și de mers. Fiica actorului a mărturisit că semnele declinului cognitiv ale tatălui său sunt clare acum, dar la început nimeni nu ș-a dat seama că Bruce Willis suferă de această afecțiune. „Știam de mult timp că ceva nu este în regulă”, a spus Tallulah Willis.

Care au fost primele semne ale bolii lui Bruce Willis

Fiica vedetei de la Hollywood a mai adăugat că toată familia a încercat să îl facă pe Bruce Willis să vorbească și îi șopteau la ureche diferite replici din filmele celebre în care a jucat. „Mai târziu, această lipsă de reacție s-a extins, iar eu uneori am luat-o personal”, a mai spus Tallulah. Este important de precizat că demența afectează o treime din populația SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kate Leo, CEO al Societății Alzheimer, a explicat că diagnosticarea demenței este îngreunată deoarece semnele nu sunt observate imediat, potrivit Fortune.com. Institutului Național pentru Îmbătrânire din SUA a realizat o listă cu semnele care arată că unele persoană suferă de demență și nu doar îmbătrânesc normal. Pe această listă se află următoarele simptome:

  • Punerea aceleiași întrebări în mod repetat,
  • Dificultăți în a urma indicații,
  • Rătăcirea într-un loc pe care persoana îl cunoaște bine,
  • Confuzie cu privire la timp, locuri și oameni,
  • Lipsa grijii pentru propria persoană (bolnavul uită să se spele, mănâncă prost sau  acționează nesigur).