Celebrul actor Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență la mai puțin de un an de când s-a lăsat de actorie

Celebrul actor Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență la mai puțin de un an de când s-a lăsat de actorie Soţia lui Bruce Willis, noi declarații. Nu crede că actorul este conştient de boala de care suferă.Sursă foto: Instagram

Actorul Bruce Willis suferă de demență, conform unui anunț făcut de familia sa. Aceasta a transmis că se bucură că măcar au aflat în sfârșit un diagnostic clar.

În vârstă de 67 de ani, Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD) la mai puțin de un an după ce s-a retras din actorie din cauza luptei sale cu afazia. Primul diagnostic i-a provocat actorului probleme de vorbire.

Bruce Willis suferă de demență

Familia actorului a spus că demența frontotemporală este cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani. „Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate pe care sperăm că se poate schimba în anii următori”.

„Familia noastră a vrut să înceapă prin a ne exprima cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste, sprijin și povești minunate pe care le-am primit cu toții de când am împărtășit diagnosticul inițial al lui Bruce. În acest spirit, am vrut să vă oferim o actualizare cu privire la iubitul nostru soț, tată și prieten, deoarece acum avem o înțelegere mai profundă a ceea ce trăiește”, potrivit anunțului postat de copiii, actuala și fosta soție a actorului pe site-ul Asociației pentru Degenerare Frontotemporală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Familia sa a mai spus că speră că atenția acordată de presă va crește gradul de conștientizare cu privire la boala de care suferă Bruce Willis. „Bruce a crezut întotdeauna în folosirea vocii sale în lume pentru a-i ajuta pe alții și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele importante atât în public, cât și în privat”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Demi Moore (@demimoore)

Boala provoacă probleme de limbaj și comportament

Potrivit site-ului web NHS din Marea Britanie, demența frontotemporală este o formă „mai puțin frecventă” a bolii care provoacă probleme de comportament și limbaj. Simptomele includ, de asemenea, mișcări lente sau rigide, pierderea controlului vezicii urinare sau intestinului, deși acest lucru tinde să apară mai târziu, și slăbiciune musculară.

Willis a devenit un nume cunoscut în anii 1980 și 90 după ce a jucat în filme de succes precum Die Hard, The Sixth Sense, Armageddon și Pulp Fiction. De asemenea, a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur, câștigând unul pentru Moonlighting, și, de asemenea, trei premii Emmy, unde a câștigat două.