Momentele prăbușirii avionului de tip Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines au fost filmate, iar primele imagini au fost oferite publicității abia acum. Incidentul a avut loc la scurt timp de la decolarea aeronavei de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, Iran. Toți cei 176 de oameni aflați la bord au murit, scrie TheGuardian.

Pe filmarea transmisă de un amator televiziunilor din Iran se poate observa foarte clar cum avionul este cuprins de flăcări în timp ce se afla la înălțime. Într-o încercare de a-și salva pasagerii, căpitanul vrea să întoarcă aeronava pentru o aterizare pe pista aeroportului, dar situația este mult prea gravă pentru a putea fi „redresată”.

Clipele de groază sunt în continuare filmate de amator. În imagine se poate vedea cum avionul începe să piardă altitudine, prăbușindu-se în cele din urmă violent, flăcările izbucnite luminând în totalitate cerul.

„Avionul s-a prăbușit la 5 minute după decolare. Pilotul nu a contactat turnul de control și nu a anunțat nicio situație de urgență înainte de prăbușire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aviației Civile din Iran.

Victimele incidentului: „82 de persoane din Iran, 63 din Canada, 11 din Ucraina, 10 din Suedia, 4 din Afganistan, 3 din Germania și 3 din Marea Britanie”, a declarat Vadym Prystaiko, ministrul afacerilor externe din Ucraina.

Te-ar putea interesa și: