După ce s-a aflat că Elena Udrea s-a întors în ţară împreună cu familia sa, avocatul acesteia, Veronel Rădulescu a afirmat, la Realitatea TV, că nu este vorba de nicio colaborare cu procurorii în dosarele în care este anchetată.

De asemenea, Rădulescu a mai spus că odată cu sosirea Elenei Udrea în ţară vor formula apărări în dosarele în care este anchetată.

„Decizia de a reveni în ţară a luat-o cu mult timp în urmă, după eliberarea din Costa Rica. Dar existau multe proceduri pentru a putea părăsi ţara Costa Rica: 1. a aşteptat închiderea dosarului de extrădare. 2. îndeplinerea procedurile referitoare la fetiţă: acte şi aşa mai departe. Am văzut o postare a dumneaei. Motivul pentru care a stat departe de ţară a fost pentru a asigura o siguranţă fetiţei. Opinia mea, mi-am exprimat-o în sensul de a se întoarce în ţară, ceea ce coincidea cu a dumneaei.

Nu cred că există asemănare între situaţia doamnei Udrea şi cea a domnului Mazăre. Din punct de vedere juridic, Elena Udrea este vizată de 3 dosare, nu ştiu de alt dosar de urmărire penală. Şi vă răspund la altă întrebare: nu cred că poate fi luată în calcul o măsură de control judiciar, care să interzică deplasarea în altă ţară. A nu respecta deciziile Curţii Contituţionale înseamnă să nu respecţi Constituţia. În această perioadă nu vom avea o atitudine pasivă, vom formula apărări. Soluţia nu este importantă doar pentru Elena Udrea, ci şi pentru ceilalţi justiţiabili”, a spus Rădulescu.

De asemenea, apărătorul fostului ministru al Turismului a mai precizat că „doamna Udrea nu va formula niciodată denunţuri, dânsa este un adevărat bărbat”. „Dacă vreţi să vorbiţi de o colaborare a doamnei Udrea în sensul de a-şi dovedi nevinovăţia… Nu am făcut niciodată o discuţie pe această temă cu doamna Udrea, dar vă post spune că doamna Udrea nu va formula niciodată denunţuri, dânsa este un adevărat bărbat”, a încheiat avocatul lui Udrea.