Primarul Timișoarei ține deschise terasele și după ora 23.00: „Am fost dus în eroare”

Primarul Timișoarei ține deschise terasele și după ora 23.00: „Am fost dus în eroare” Sursa: EVZ

Terasele din Timișoara vor funcționa și după ora 23.00, la solicitarea primarului Nicolae Robu care spune că a fost indus în eroare de textul actului normativ.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis eliminarea prevederilor care limitau funcționarea teraselor până la ora 23:00. Comitetul a revenit asupra acestei măsuri, pe care a adoptat-o într-o ședință ținută sâmbătă, pe 1 august, la solicitarea primarului municipiului Timișoara, Nicolae Robu.

Duminică, Nicolae Robu a propus CJSU ca lucrurile în Timişoara „să fie lăsate aşa cum au fost” și să nu fie adoptate alte restricții decât purtarea măştilor în spaţiile publice închise şi păstrarea distanţei de 1,5 m între persoane.

„Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se. Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost. Pentru că nu există niciun caz de îmbolnăvire a cuiva la vreo terasă din Timişoara, după ora 23,00, cum nu există nici înainte de ora 23,00”, și-a justificat Nicolae Robu decizia, într-o postare pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a precizat că oamenii trebuie să aibă posibilitatea să se relaxeze și să socializeze cu respectarea unor măsuri eficiente.

„Cu respectarea exigenţelor logice, eficiente, oamenii trebuie să aibă posibilitatea să se relaxeze, să empatizeze, să socializeze - doar omul este fiinţă socială şi nu cred că îşi propune cineva să o transforme, nu să stea închişi în casă, când nu este cazul; când a fost cazul, am stat. Precizez că poziţia mea faţă de cei ce nu respectă regulile, faţă de cei ce pun în pericol sănătatea semenilor este una necruţătoare. Nimeni nu are un astfel de drept”, a mai scris primarul Timişoarei.

CJSU Timiş a hotărât că se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani, în spaţiile publice deschise, respectiv pieţe comerciale, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă, locuri de joacă etc.

Din hotărâre au fost eliminate restricțiile cu privire la orarul de funcționare a teraselor, conform dorinței lui Nicolae Robu. În schimb, prin aceeași hotărâre se interzice funcţionarea spaţiilor destinate jocurilor de noroc în intervalul orar 23,00-6,00.

CNSU a stabilit zonele unde terasele se închid la ora 23.00. Măsura se aplică de duminică

Turiștii, ca sardelele pe Litoral. Coronavirusul nu pare să existe pe plajă