Pe lângă primar, alți 50 de funcționari ai Primăriei și ai companiei locale de apă – Aparegio – au fost izolați în urma anchetei epidemiologice efectuată de Direcția de Sănătate Publică din Gorj. Ca și primarul, aceștia au intrat în contact cu un bolnav confirmat de COVID-19 după ce au participat la o ședință operativă, în urmă cu trei zile.

„În principiu, până la data de 29 iunie, cei care am participat la operative vom intra în izolare: este vorba de șapte persoane care au participat la ședință”, a precizat primarul pentru presa locală.

El a precizat că salariatul bolnav a participat pentru prima oară la o astfel de ședință pentru că a înlocuit pe altcineva.

Asta este, când e să ai ghinion… Acel salariat a participat pentru prima dată la ședință, înlocuia pe cineva”, a mai continuat Marcel Romanescu.

Persoana la care face referire primarul este unul dintre directorii Aparegio, care a fost testat și diagnosticat cu COVID-19, iar mai apoi internat în spital pentru îngrijiri. Cu acest prilej, în cadrul anchetei epidemiologice s-a descoperit că la ședința cu pricina, nici unul dintre participanți nu a purtat mască de protecție, așa cum prevăd reglementările în vigoare.

În perioada în care primarul Marcel Romanescu va fi obligat să stea în izolare la domiciliu, atribuțiile sale vor fi preluate de unul dintre cei doi viceprimari.

Cu o zi înaine de intrarea în autoizolare a celor 50 de persoane, joi, la nivelul județului Gorj au fost înregistrate două noi cazuri de COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 180.

„În total, avem 180 de cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care 126 de persoane sunt vindecate şi externate, 42 sunt internate în spitale din judeţ, alte 4 sunt internate în spitale din judeţele de domiciliu şi 8 au decedat”, a spus Daiana Militaru din cadruL DSP Gorj.

Ea a adăugat că, de la începutul pandemiei, la nivelul judeţului Gorj au fost prelevate 3.502 teste, dintre care 162 sunt în aşteptare.

Atenție la vacanțele petrecute în Bulgaria. Riscurile la care vă expuneți

Evoluția coronavirusului în următoarele două luni. Ce scenarii avansează specialiștii