Evenimentul ZileiPoliticaAMENINŢĂRI ÎN PSD. Primarii care-l susţin pe Ion Călinoiu riscă excluderea din partid

AMENINŢĂRI ÎN PSD. Primarii care-l susţin pe Ion Călinoiu riscă excluderea din partid

AMENINŢĂRI ÎN PSD. Primarii care-l susţin pe Ion Călinoiu riscă excluderea din partid
Membrii PSD care susţin candidatura independentă la alegerile parlamentare a lui Ion Călinoiu (ex-lider CJ Gorj) nu mai pot fi membri de partid, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Nu vor fi sancţionaţi, numai că situaţia este mult mai simplă. Noi acum suntem în competiţie electorală, fiecare om susţine un candidat, un partid în care crede. Cei care nu susţin PSD şi care sunt membri ai Partidului Social Democrat înseamnă că nu cred în PSD. Dacă nu cred în PSD înseamnă că nu mai pot fi nici membri. Este foarte simplu şi fără patimă", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă are în vedere sancţiuni pentru primarii PSD despre care Ion Călinoiu, care şi-a depus joi seara candidatura ca independent la Camera Deputaţilor, a afirmat că îl susţin.

Întrebat dacă va fi o problemă pentru PSD candidatura lui Călinoiu la Gorj, liderul social-democraţilor a spus: "Eu zic că nu, acolo discutăm de o listă deschisă de Victor Ponta. Eu cred că nu".

Dragnea a adăugat că a înţeles ce doresc primarii gorjeni care au spus că vor susţine candidatura independentă a lui Ion Călinoiu pentru Camera Deputaţilor, dar PSD o să treacă şi peste "această cumpănă la Gorj".

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, social-democratul Ion Călinoiu, şi-a depus joi candidatura ca independent pentru un post de deputat, după ce a fost exclus de pe listele PSD în urma unei condamnări de 4 luni de închisoare cu suspendare, decizia magistraţilor nefiind însă definitivă.

Acesta a declarat, după depunerea candidaturii, că decizia de a merge ca independent a fost susţinută de colegii săi de partid, primari şi preşedinţi de organizaţii locale.


Accesează: