Au închis primăria ca să meargă la petrecere: „Suntem toți pe teren”

Au închis primăria ca să meargă la petrecere: „Suntem toți pe teren” Primăria Broscăuți, închisă în timpul programului, pentru ca angajații să meargă la petrecere. Sursă Foto: Primăria Broscăuți

Toți angajații primăriei Broscăuți, județul Botoșani, au încheiat mult mai repede programul pentru a fi prezenți la petrecerea zilei de naștere a unei secretare. Astfel, localnicii au rămas cu problemele administrative nesoluționate.

Primăria Broscăuți a încheiat activitatea, joi, 1 februarie, la ora 14.00, nu 16.00, așa cum ar fi trebuit. Toți angajații au considerat că este cazul unei petreceri, în timpul săptămânii, chiar dacă unii dintre cetățeni aveau nevoie să le fie soluționate problemele care țin de administrația locală.

Petrecere de pomină la Primăria Broscăuți, în timpul programului. Cum motivează edilul

Potrivit Antena 3, un localnic, aflat în așteptarea unor răspunsuri oficiale de la primărie privind cererea sa pentru contracte de concesiune, a ajuns la instituție în acea zi și a constatat cu stupoare  că porțile erau închise. Niciun angajat nu era prezent la locul de muncă, deși programul primăriei ar fi trebuit să se încheie la ora 16.00.

Sursa menționată a surprins imagini de la petrecerea Primăriei Broscăuți, însă, contactat de reporter, edilul Aurel Agheorghițoaei a spus că „toți angajații sunt pe teren, deoarece sunt probleme la o extindere de gaz”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre situația de la Primăria Broscăuți a aflat și prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă. Potrivit sursei citate, el va investiga acest caz și va dispune măsurile care sunt necesare.

Ce riscă angajații petrecăreți de la Primăriei Broscăuți

Angajații Primăriei Broscăuți vor fi cercetați disciplinar. Foto: Antena 3

Angajații Primăriei Broscăuți vor fi cercetați disciplinar. Foto: Antena 3

Dacă angajații Primăriei Broscăuți vor fi cercetați disciplinar și se constată că și-au încălcat regulile prevăzute și în statutul fncționarilor publici, ei riscă să fie sancționați, cu diminuarea salariului sau chiar cu amendă contraențională. Sancțiunile disciplinare se trec în cazierul administrativ.

Radierea sancțiunilor se face în termen de trei ani de la aplicarea acestora, potrivit Codului Administrativ.

Prefectura Județului Botoșani are competență să cerceteze situația de la Primăria Broscăuți, iar deciziile pe care le emite pot fi atacate de angajați în instanță. Primăria Broscăuți are în total 17 angajați, notează sursa amintită.