Evenimentul ZileiActualitatePrimăria dă asigurări că va fi bine. Ce se întâmplă la Piața Obor

Primăria dă asigurări că va fi bine. Ce se întâmplă la Piața Obor

Primăria dă asigurări că va fi bine. Ce se întâmplă la Piața Obor
Pieţele agroalimentare Obor şi Cremeniţa, din Sectorul 2, își vor muta activitatea în aer liber, în conformitate cu noile reglementări impuse de autorități pentru combaterea noului coronavirus.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a precizat că se caută soluții și pentru alte piețe agroalimentare, precum Gemeni și Delfinului, dar spaţiul din jur nu e foarte ofertant. Într-o postare publicată pe rețelele de socializare noul primar a căutat să liniștească localnicii, precizând că vor fi identificate soluții pentru o mutare a acestor piețe în aer liber.

Premierul Ludovic Orban a declarat, într-o intervenție televizată, că Piaţa Obor se va închide, ca urmare a aplicării măsurii de închidere a pieţelor în vederea limitării răspândirii noului coronavirus şi că, cel mai posibil, vor rămâne deschise doar pieţele în aer liber.

„Azi Oborul a zumzăit mocnit. După declaraţia de aseară a premierului, oamenii nu înţeleg ce se va întâmpla cu această piaţă – vor mai putea să îşi cumpere mâncare de aici sau nu? Aş vrea să pot să îi liniştesc şi să le spun cum vom continua, dar avem nevoie de mai multe răspunsuri de la Guvern”, a scris primarul Radu Mihaiu în postarea de contul său de Facebook.

El a mai adăugat că a discutat, la Piața Obor, atât cu vânzătorii, cât și cu cei veniți să cumpere, și a constatat că oamenii sunt foarte îngrijorați de ceea ce se întâmplă, dar înțeleg situația.

Comercianții sunt îngrijorați

Potrivit primarului, producătorii sunt îngrijoraţi că li se va strica recolta de toamnă, iar cei care comercializează lactate, carne sau alte produse perisabile sunt disperaţi că toată marfa lor va ajunge la gunoi, dacă li se pune lacătul pe uşă într-un timp atât de scurt.

„Sectorul 2 era cunoscut ca sectorul comercianţilor. Iar Oborul e centrul şi inima comunităţii noastre. Deşi actualul val al pandemiei este de departe mai violent şi mai periculos, trebuie să găsim o soluţie ca alimentele să ajungă pe masă. O variantă pe care suntem pregătiţi să o urmăm ar fi ca tarabele să fie mutate afară, sub corturi, iar magazinele de la etajul unu şi doi să rămână deschise cu un circuit limitat şi respectat strict”, a mai scris primarul.

El a mai precizat că a solicitat o soluție din partea direcțiilor din Primărie și a cerut Poliției Locale să vegheze la respectarea noilor măsuri adoptate de autorități.

„Am stabilit cu cei care administrează pieţele să pregătească montarea corturilor şi reorganizarea tarabelor. Am convins comercianţii de la tarabe să suporte chiar şi frigul pentru a putea continua”, a afirmat Radu Mihaiu.

El a adăugat că piaţa, într-un fel sau altul, trebuie să îşi continue activitatea.


Accesează: