Prima şedinţă, primul eşec

Prima şedinţă, primul eşec

Prima şedinţă a noului parlament de la Chişinău, desfăşurată în dimineața zilei de 5 mai, s-a încheiat după numai 20 de minute, fără ca membrii forului legislativ să îşi aleagă un preşedinte sau să stabilească data la care succesorul şefului statului va fi ales, Vladimir Voronin.

Şedinţa a fost prezidată de comunistul Ivan Călin (74 de ani), decanul de vârstă al deputaţilor, care a declarat că alegerile legislative de luna trecută au fost corecte şi bine organizate. Potrivit portalului Unimedia, singura decizie luată a fost ca următoarea reuniune să se desfăşoare pe 12 mai, când ar urma să fie aleasă conducerea parlamentului.

Cele trei formaţiuni parlamentare de opoziţie - Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Alianţa „Moldova Noastră” - au anunţat însă că nu vor vota şi nu vor înainta candidaturi pentru funcţii eligibile în parlament, săptămâna viitoare, transmite agenţia Info-Prim Neo. Luni, primarul Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, declarase că renunţă la mandatul de deputat şi, prin urmare, a absentat de la şedinţa de ieri, ca şi ministrul moldovean de externe, comunistul Andrei Stratan, care avea programată, la Moscova, o întrevedere cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Ne puteți urmări și pe Google News