Ionuț Sindile este cel care s-a aflat la comanda Jandarmeriei în cursul evenimentelor sângeroase din Piața Victoriei, petrecute în seara de 10 august 2018, atunci când jandarmii conduși de el i-au atacat, extrem de dur, pe protestatarii care manifestau pașnic în fața sediului Guvernului.

Sindile este anchetat de procurori în dosarul reprimării violente a manifestanților din 10 august 2018, unde a fost pus sub acuzare, pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă.

Ionuț Sindile este originar din Teleorman, județul controlat până de curând de Liviu Dragnea și de unde provin premierul Viorica Dăncilă și fostul ministru de Interne, Carmen Dan.

La începutul lunii august, Ionuț Sindile a pierdut postul de șef al Jandarmeriei în favoarea lui Constantin Florea, inspectorul șef al Jandarmeriei de la Craiova.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au declarat, pentru  G4Media.ro,  că fostul comandant adjunct al Jandarmeriei va fi numit comandant la scoala de aplicație pentru ofițeri.