Prezența neașteptată de la congresul USR. Cine s-ar putea alătura opoziției
- Andreea Vlad
- 18 iunie 2023, 16:15
Este decisiv pentru soarta României, în acest moment în care Iohannis și coaliția PSD-PNL distrug democrația, ca opoziția de dreapta să se coaguleze, eventual și cu UDMR, pentru a propune o alternativă în vederea alegerilor din 2024, a avertizat sâmbătă seara filosoful Theodor Paleologu, într-o emisiune la B1. Congresul USR a aliat la start politicieni de marcă, apariția unora fiind o mare surpriză și lăsând loc interpretării.
Profesorul și filosoful Theodor Paleologu a opinat că, în lipsa alternativei pe care o pot reprezenta USR, PMP și Forța Dreptei, „ne ducem dracului“. Afirmațiile filosofului au fost făcute la B1 TV, în preambulul Congresului USR. La Congres au participat, ca invitați, Eugen Tomac (președintele PMP), Ludovic Orban (președintele partidului Forța Dreptei) și, în mod surprinzător, Kelemen Hunor, președintele UDMR, partid recent exclus de la guvernare de PSD și PNL. De asemenea, o prezență inedita a fost cea a fondatorului USR, Nicușor Dan – Primar general al Capitalei.
Kelemen Hunor, surpriza de la Congresul USR
Apariția lui Kelemen Hunor la Congresul USR, deși neașteptată, este un semn de maturizare a conducerii USR, a apreciat Paleologu în emisiunea „Politica Zilei“. Asta în contextul în care România traversează un moment de cumpănă, în care are loc un regres notabil al democrației, provocat de PSD și PNL. Sunt două partide cu conduceri îmbătrânite, care au ajuns la concluzia că e mai eficient să-și împartă țara între ele, în loc să se lupte unul cu altul, spune fiul lui Alexandru Paleologu.
„PSD și PNL spun că merg împreună pentru stabilitate, pentru democrație. De fapt, este exact invers, asistăm la o de-democratizare a României. Ar fi extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să vorbească și să se înțeleagă și să producă ceva, eventual și cu UDMR să discute. M-am bucurat să-i văd în sală pe Tomac, pe Drulă și pe Orban, unul lângă altul. Asta e foarte important. Chiar mă bucur de lucrul acesta”, a continuat Theodor Paleologu.
Fostul ministru al Culturii a mai precizat: „Acum, UDMR a ieșit de la guvernare, sigur că UDMR e un partener mai problematic de discuții, sunt niște probleme în legătură cu UDMR. Însăe extrem de important, și sper ca măcar unii dintre ei să mă audă, ca Drulă, Tomac și Orban să facă ceva împreună, să propună o alternativă. Pentru că, dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului! Încă ceva, unii dintre ei ar trebui să aibă înțelepciunea să nu se bage în față, pentru că fac rău”.