Prețul apartamentelor a scăzut în București. Care sunt zonele cu imobile ieftine

Prețul apartamentelor a scăzut în București. Care sunt zonele cu imobile ieftine

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au scăzut în mai multe cartiere din București. Într-o perioadă în care totul se scumpește, românii au posibilitatea să cumpere imobile la un preț decent.

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au rămas nemodificate în zonele centrale din București și au scăzut în mai multe cartiere.

Românii pot cumpăra apartamente vechi cu trei camere în zona Unirii şi Victoriei la prețul din anii trecuți. Cele mai multe cartiere raportează scăderi, anunță specialiștii care mai subliniază că în octombrie media preţurilor s-a redus la sub 108.000 de euro.

Ritmul anual de creştere a încetinit la cea mai mică valoare din 2022 în octombrie, la 5,2% faţă de perioada similară din 2021 şi a cincea lună consecutivă de scăderi.

Ne puteți urmări și pe Google News
Anunț de ultim moment! Locuințele care nu mai pot fi închiriate în România. Amenzile sunt foarte mari

Sursă: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală au scăzut, în medie, la nivelul lunii octombrie cu 500 de euro sau 0,5% la 107.850 de euro, fiind a cincea lună consecutivă de scăderi, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanţă imobiliară SVN România. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Colentina, de 7.000 de euro, Dristor cu 6.000 de euro, Moşilor cu 5.000 de euro şi Titan cu 4.000 de euro.

Prețurile apartamentelor se schimbă

Prețul apartamentelor, la nivel național, a scăzut cu 1,8%, în cel de-al treilea trimestru din 2022, față de cele trei luni anterioare. Printre cele mai mari prețuri din țară sunt înregistrate în București. Aici, cele mai scumpe apartamente pot fi găsite în zona centrală și ultracentală. Valoarea medie este de 2.568 de euro pe metru pătrat util, după un ușor avans trimestrial de 1% și unul anual de 10,5%.

În zonele semicentrale, prețul pentru un metru pătrat construit este de 1.769 de euro, după o depreciere de -1,7% la trei luni și, respectiv, după o creștere de 2,1% la 12 luni.

În schimb, la periferia Capitalei, locuințele se tranzacționează la un preț, solicitat de vânzător, de 1.522 de euro pe metru pătrat util. Acesta este în scădere cu 0,5% față de trimestrul anterior și, respectiv, în creștere cu 6,5% față de trimestrul doi al anului trecut, 2021. Analiștii au mai declarat că cel mai scump oraș rămâne Cluj-Napoca.